22 maj, 2022

Segersviten bruten efter förlust borta mot Hammarby

IFK Norrköping åkte upp till Stockholm för att förlänga segersviten men fick se sig besegrade efter 3-0 mot Hammarby på Tele2 Arena. “Vi är besvikna över en hel del”, säger Rikard Norling.

Matchen som kunde ha blivit den femte raka segern blev förlust.

Första halvlek började lite trevande. IFK Norrköping var bekväma med att låta Hammarby ha det mesta av bollen men bägge lagen hade bra målchanser. Ortmark var farlig i luftrummet återigen men hans nick åkte över ribban och Totte Nyman avslutade på Dovin från nära håll efter att ha vunnit boll i en duell. Hemmalaget gjorde första målet när Mohanad Jeahze hittade fram till Darian Bojanic med en passning snett inåt bakåt till en tom yta framför Oscar Jansson. En ganska jämn första halvlek där bägge lagen hade klara målchanser slutade 1-0 till Hammarby.

• Vi är besvikna över en hel del. Vi är med i första halvlek och det är ganska jämnt. Vi har en jättechans där vi får läge två gånger om i början av matchen och ytterligare någon där vi kanske kunnat komma i målprotokollet, men det gör vi inte, säger Rikard Norling.

I andra halvlek så blev IFK:s spel sämre och det skapades färre bra målchanser, medan Hammarby kunde konvertera på sina chanser. I ett tumultartat ögonblick när varsitt lag hade spelare liggande på plan så hittade Bojanic en yta och avlossade ett hårt skott i krysset när han gjorde sitt andra mål för dagen.

Spiken i kistan slås sedan när Selmani kommer loss på högerkanten och hittar vänsterkrysset till 3-0.

• När de gör 1-0 känner vi att det är delar som inte stämmer idag, och det förstärktes i andra halvlek där vi verkligen inte gör det bra. Det är en riktigt knackig andra halvlek där duellspelet, det tekniska utförande och så vidare inte är tillräckligt bra. Det var för många som inte hade sin bästa dag och då får jag gå in med stor självkritik. Vi är besvikna – vi hade mycket högre förhoppningar