22 september, 2019

“Segern var verkligen rättvis”

IFK Norrköping dam gjorde jobbet och håller drömmarna om avancemang levande till den sista omgången. Det blev tre såväl viktiga som tunga poäng på västkusten.
–Segern var verkligen rättvis, sa Clara Flenhagen efter 3–2 (1–0) mot Onsala BK.

Och IFK Norrköping fick en bra start på Rydets IP i Onsala – redan efter sex minuter kom 1–0 efter ett självmål. Ett mål som blev halvlekens enda trots att IFK mycket väl kunde hittat rätt fler gånger.
   –Vi dominerade helt i första halvlek men tog en massa felbeslut. Vi passade när vi skulle skjuta och sköt när vi skulle passa. Vi ledde med 1–0 men borde gjort något mer mål, sa Clara Flenhagen till Norrköpings Tidningar.

Den andra halvleken blev desto mer hände händelserik men den gången var det hemmalaget som fick ett tidigt mål när Nakisa Gordani Shari kvitterade.
   En jämn halvlek mynnade i ett IFK som skapade mer och till slut kom också ett nytt ledningsmål när Alma Sjödahl gjorde 2–1. Bara minuter senare kom 3–1 och där och då kunde matchen ha stängts – men Onsala ville annat, pressade framåt och hittade också ett reduceringsmål fyra minuter innan full tid.
   Mer än så lyckades inte hemmalaget göra och IFK packade ner alla tre poäng hem till Norrköping.
   –I andra halvlek fick de ett tidigt mål och då var det lite match igen. Men sen tog vi över och skapade flera lägen, sa Clara.

Nu väntar en allra sista match i division 1 mellersta Götaland – och det är inte vilken match som helst.
   I säsongsepilogen kommer Lindö FF till Östgötaporten.
   –Lindö är alltid Lindö och ett derby är alltid ett derby. Det kommer bli nervöst men vi kommer vara väldigt taggade. Vi måste vara fokuserade på det vi ska göra och kan inte tänka på den andra matchen.
   Den andra matchen är Bergdalen–Jitex där serieledande Jitex måste tappa poäng för att IFK ska gå om.
   Förutsatt att IFK gör sitt jobb.
   –Vi ska fortsätta sätta press på Jitex. Jag tror att Bergdalen kan hjälpa oss. Om det är något lag som kan slå Jitex så är det dem, sa Clara Flenhagen till Norrköpings Tidningar.

Innan grundserien är slut ska finalen i Danske Banks Damcup spelas. På tisdag, den 24/9, kl. 19:00 spelas finalen mot BK Kenty på Fredriksbergs IP i Linköping.

Onsala BK–IFK Norrköping 2–3 (0–1)
Division 1 mellersta Götaland (21:22)
Rydets IP
Mål: 0–1 (6) Självmål, 1–1 (47) Nakisa Gordani Shari, 1–2 (75) Alma Sjödahl, 1–3 (80) Clara Flenhagen, 2–3 Ida Jacobson (86)