IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 maj, 2024

Segermålskytten med derbyt i sikte: Jag längtar redan till lördag

IFK Norrköping bortaslog Vittsjö GIK med 2-1 efter mål av Sabina Ravnell och Vesna Milivojevic. “Jag är väldigt lycklig”, säger segermålskytten Milivojevic efter slutsignal.

Det var sommarvarmt på Vittsjö IP när IFK Norrköping spelade mot Vittsjö GIK i den sjunde omgången av OBOS Damallsvenskan. Kamraterna tog tidigt ledningen genom Sabina Ravnell som fångade upp boll, avancerade och avslutade i bortre. Hennes första mål någonsin i OBOS Damallsvenskan.

Hela matchen präglades av kamp och Vittsjö hade inga planer på att ge upp. Kayla Adamek serverades med en genomskärande passning och kvitterade till 1-1 med ett fint avslut. Lika resultatet stod sig till halvtid.

I andra fortsättate kampen och lagen mattades ut mer och mer. Sabina Ravnell träffade virket flera gånger men Vittsjö var fortfarande med i matchen. Tillslut tog kamraterna tillbaka ledningen. I den 87:e minuten vände My Cato upp och passade fram till Vesna Milivojevic som gick på ett snabbt avslut. Bollen studsade fram mot målet och smet in precis mellan Vaughans händer och stolpen. 2-1 till IFK med bara minuter att spela.

Med sina sista krafter lyckades IFK döda resterande del av matchen och tog därmed sin andra raka seger – perfekt inför det stundande Östgötaderbyt om exakt en vecka. Säkra din plats här.

2-1 målskytten Vesna Milivojevic efter slutsignal:

  • Det var en tuff match och det visste vi på förhand med deras plan och det gräset. Vi gjorde det bra idag och slogs hårt för segern.

Du gjorde 2-1 målet i slutet av matchen, hur kändes det att se bollen gå in och hur tänkte du i situationen?

  • My tog fram bollen och jag tänkte att jag behövde hitta en bra placering, jag fick till första touchen och skottet blev lyckat. Jag är mycket glad över målet.

Om en vecka väntar derbyt mot Linköping, vad har tjejerna berättat för dig och hur känner du inför matchen?

  • Det ska bli så kul. Tjejerna har berättat om rivaliteten och att många supportrar kommer dyka upp. Jag längtar redan till lördag, då ska vi ge järnet och kriga hem tre poäng igen.

Vittsjö GIK – IFK Norrköping 1-2 (1-1)  OBOS Damallsvenskan omgång 7, lördag 18/5 klockan 15:00, Vittsjö IP

Målen: 0-1 Sabina Ravnell 7′, 1-1 Kayla Adamek 39′, 1-2 Vesna Milivojevic 87′

Varningar IFK: Molly Wiklander

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing, Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson (68′), – Vesna Milivojevic, Wilma Leidhammar, Sabina Ravnell (75′) – Sara Kanutte Fornes

Ersättare: Emma Lind, Jennie Egeriis, Elsa Burvall, Viktoria Veber, Dana Leskinen (68′), Alexandra Hellekant, Molly Wiklander (75′)

Publiksiffra: 545

Annonser