16 oktober, 2021

Seger: Platsen till Elitettan 2022 säkrad

IFK Norrköping går som tåget och tog under lördagskvällen sin tredje raka seger. 4-2 borta mot Bollstanäs innebär att platsen i Elitettan 2022 är säkrad.

IFK Norrköping fick en drömstart och tog ledningen redan i den andra minuten. Gloria Douglas skickade in ett inlägg från höger och när både back och målvakt missade att få undan bollen kunde Lovisa Gustafsson enkelt lägga in 0-1 från nära håll.

0-2-målet i den 14:e minuten var vackrare. Selma Cajlakovic måttade en perfekt djupledsboll från sin mittbacksposition och Lovisa Gustafsson tajmade löpningen perfekt. Fri från försvarare kunde hon runda målvakten och enkelt rulla in sitt andra mål för kvällen.

Bara fyra minuter senare var det dags igen. Jennie Egeriis släppte bollen till Molly Wiklander till höger i straffområdet, och hon placerade in 0-3 otagbart vid bortre stolpen.

IFK Norrköping gick till paus med tre mål i ryggen, noll i baken och vetskapen att en poäng räckte för att säkra Elitettan 2022.

Bollstanäs reducerade och gav lite liv till matchen i inledningen av andra, men i den 65:e minuten såg IFK Norrköping till att döda spänningen och hemmalagets hopp om poäng.

Molly Wiklander slog ett inlägg från höger som letade sig fram till Gloria Douglas som kunde raka in 1-4 vid bortre stolpen.

Bollstanäs tryckte in 2-4 på övertid och kort därefter blåstes matchen av.

Segern var IFK Norrköpings tredje raka och segersviten har gjort att det blir spel i Elitettan även 2022.