18 oktober, 2020

Seger mot Varberg efter hattrick av Jonathan Levi

Det blev en skön seger för IFK Norrköping borta mot Varbergs BoIS på Varberg Energi Arena.

Det var mycket kamp och boll i luften i inledningen av matchen på gräsmattan i Varberg. När IFK Norrköping efter 5-10 minuter fick kontroll på bollen var det till synes svårt att få fart på den. Varberg sjönk lågt, ställde om snabbt och IFK försökte bygga anfallen metodiskt.

Båda lagen skapade en del halvchanser innan IFK tog ledningen. Sead Haksabanovic vände bort en grönsvart på mittplan och satte fart mot mål innan han fick en tackling och frispark. Avståndet till mål var långt och det skulle krävas en väldigt fin träff, eller en touch i muren, för att det skulle bli mål. Jonathan Levi fick bra fart på frisparken och med hjälp av en styrning i muren hamnade bollen i mål bakom August Strömberg.

IFK Norrköping utökade ledningen till 0-2 i den 38:e minuten, och det var ett mål av det finare slaget. Gerson kastade inkast till Ísak Bergmann Jóhannesson som klackade till Totte Nyman, som lika fint klackade bollen tillbaka till Ìsak. Från kortlinjen på vänsterkanten slog han ett perfekt inlägg till Jonathan Levi som flög högst och skallade in 0-2.

Det såg ut som att IFK Norrköping skulle gå till paus med en skön 0-2-ledning, men så blev det inte. Det sista som hände innan Fredrik Klitte blåste av första halvlek var att Varberg reducerade genom Astrit Selmani.

Varberg fick kontakt och i inledningen av andra halvlek var det återigen mycket kamp på mittplan, precis som i början av matchen. När tio minuter av andra halvlek passerat var IFK Norrköping oerhört nära att utöka till 1-3, men Henrik Castegren fick inte riktigt till avslutet på Linus Wahlqvists inlägg. Efter den situationen ställde Varberg om och tvingade Isak Pettersson att sträcka ut ordentligt två gånger inom loppet av en minut. Pettersson höll undan och förhindrade kvittering.

I den 71:a minuten såg Jonathan Levi och IFK Norrköping till att förstöra spänningen i matchen. Ísak Bergmann Jóhannesson satte bollen i djupet på Sead Haksabanovic på vänsterkanten, han lyfte in bollen till Alexander Fransson som i sin tur skarvade bollen helt perfekt till Jonathan Levi. Precis som mot Göteborg och Östersund vinklade Levi upp sin vänsterfot och skruvade bollen – via en målvaktshandske – stolpe in i mål. Hattrick.

1-3 skrevs slutresultatet till och IFK Norrköping packade hem tre poäng i bussen till Östergötland.

Varbergs BoIS – IFK Norrköping 1-3 (1-2)

Mål: 0-1 Jonathan Levi 25′, 0-2 Jonathan Levi 38′, 1-2 Astrit Selman 45′, 1-3 Jonathan Levi 71′.
Varningar: Varberg: Jesper Modig 53′, Gustaf Norlin 68′. IFK: Linus Wahlqvist 69′, Isak Pettersson 90′.
Domare: Fredrik Klitte
Publik: –
IFK-laget: Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål (Egzon Binaku 77′), Henrik Castegren, Lars Krogh Gerson – Eric Smith, Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson (90′ Abdulrazak Ishaq) – Jonathan Levi (Maic Sema 83′), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic (90′ Manasse Kusu).

Ej använda ersättare: Julius Lindgren, Theo Rask, Christopher Telo.