22 september, 2021

Seger med 4-2 mot IK Sirius

Kapten Linus Wahlqvist kvitterade, Carl Björk blev tvåmålsskytt och Kristoffer Khazeni satte dit ett vackert första mål i Allsvenskan när IFK Norrköping tog en tung trepoängare borta mot IK Sirius på Studenternas IP.

IFK Norrköping fick en jobbig start när hemmalaget gjorde ett mål som var svårt att förhindra. Moustafa Zeidan testade lyckan från långt, långt avstånd – och det gjorde han rätt i. Träffen blev perfekt och 1-0 satt otagbart i Oscar Janssons högra kryss.

IFK tog sig in i matchen efter Sirius ledningsmål och vände på den på bara några minuter. En hörna hamnade vid Carl Björks fötter, och han skyfflade bollen mot mål. Vid bortre stolpen stod Linus Wahlqvist i perfekt position för att klacka in 1-1.

Kvitteringen kom i den 20:e minuten, och bara fyra minuter senare var det kvitterat. Carl Björk höll sig framme när Levi sköt en frispark i ribban och i öppet mål rullade han in 1-2.

Samuel Adegbenro gjort ett mycket fint 3-1-mål precis innan halvlek, men efter konsultation med sin assisterande domare blåstes målet bort av Fredrik Klitte. Innan Samuel sköt upp bollen i krysset ska han ha tagit ned bollen med armen.

Inledningen av andra halvlek blev mycket bättre än första. I den 51:e slog Levi ännu en bra hörna som via Wahlqvist hamnade hos Carl Björk. Björk styrde bollen i mål och noterades för sitt andra mål för kvällen.

Sirius hade chanser, framför allt flera farliga långskott och en frispark i stolpen, men med tjugo minuter kvar av matchen kom det det definitiva avgörandet. Kristoffer Khazeni vände bort en försvarare på mittplan och trampade iväg på Sirius planhalva. Kamraterna runt om Khazeni löpte honom fri och öppnade möjligheten att komma till friläge. Efter en lång löpning kunde Khazeni från nära håll rulla in sitt första mål i Allsvenskan.

I den 85:e minuten nådde Christopher Telo en mäktig milstolpe. I och med sitt inhopp noterades han för 200 framträdanden i Allsvenskan för IFK Norrköping.

Det sista som hände var att Sirius fick in reduceringen till 4-2 efter en hörna.

IFK Norrköping stod för en fin insats och kunde packa in tre poäng och en skön känsla hem till Östergötland.

Presskonferens efter matchen finns här.

IK Sirius – IFK Norrköping 2-4 (1-2)

Mål: 1-0 Moustafa Zeidan 8′, 1-1 Linus Wahlqvist 20′, 1-2 Carl Björk 24′, 1-3 Carl Björk 51′, 1-4 Kristoffer Khazeni 70′, 2-4 Adam Ståhl 94′.

Varningar: Marco Lund 1′.

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist (K), Henrik Castegren, Marco Lund – Abdulrazaq Ishaq, Alexander Fransson, Kristoffer Khazeni (75′), Ari Skúlason – Jonathan Levi (85′), Carl Björk, Samuel Adegbenro (85′).

Ersättare: Julius Lindgren, Christopher Telo (85′), Theo Rask, Yahav Gurfinkel, Egzon Binaku, Dino Salihovic (85′), Maic Sema (75′).