24 juni, 2021

Seger i träningsmatchen mot ÖSK

IFK Norrköping vann dagens träningsmatch på Platinumcars Arena med 1–0. Trots spelövertag och många lägen för IFK blev Alexander Franssons mål matchens enda.

Matchen började med ett jätteläge för gästerna. Seger löpte sig fri i djupet och spelade från höger i straffområdet in bollen längs mål. Hümmet dök upp vid bortre stolpen framför ett öppet mål men fick inte tillräcklig träff för att få bollen i nät.

I övrigt var matchinledningen i värmen i Norrköping trevande, där båda lagen sökte efter kontroll på matchen. IFK Norrköping – som äntligen fick spela framför fler supportrar än åtta – tog så småningom över spelet, och det rejält.

Efter en kvart fick IFK Norrköping fäste på Örebros planhalva, och resten av halvleken var det där matchen skulle spelas. IFK Norrköpings högerkant med Ishaq, Wahlqvist och Levi spelade sig fint ner på kortlinjen flera gånger, men Örebrospelare stod i vägen för inspelen. Maic Sema snurrade, kombinerade och kom till avslut, Carl Björk högg i djupet, Alexander Fransson och Ari Skúlason styrde spelet från mittfältet. Telo pumpade på längs kanten och mittbackstron vann i stort sett alltid tillbaka bollen när Örebro försökte sig på längre alternativ för att ta sig upp i planen.

Så fort IFK förlorade bollen stressade och jagade man för att Örebro skulle ge tillbaks den, och det gjorde man framgångsrikt. Örebro tvingades djupt ned på egen planhalva men trots spel- och chansövertag för IFK slutade halvleken mållös.

Andra halvlek började som första hade avslutats, och det dröjde inte länge innan målet kom. Christopher Telo vek in från sin vänsterkant och la upp för ett perfekt skottläge för Alexander Fransson. Han sköt hårt, lågt och otagbart in 1–0 bakom målvakten.

IFK fortsatte att producera fina anfall med fart och kreativitet. Maic Sema tvingade målvakten att sträcka ut flera gånger, Jonathan Levi fick ett Levi-läge – kryssribban stoppade honom från ett drömmål.

Med kvarten kvar byttes samtliga spelare, förutom Henrik Castegren, ut. Den nya startelvan blev: Julius Lindgren – Hadar Sundberg, Hampus Näsström, Henrik Castegren – Dino Salihovic, Ísak Bergmann Jóhannesson, Jóhannes Bjarnason, Emanuel Chabo – Manasse Kusu, Lucas Lima, Kristoffer Khazeni.

Matchen jämnades ut något mot slutet, men några fler mål blev det inte och IFK Norrköping besegrade ÖSK med 1–0.

Nästa helg är Allsvenskan tillbaka när IFK Norrköping tar emot Malmö FF på Platinumcars Arena.

IFK Norrköping – Örebro SK 1–0 (0–0): Träningsmatch, 24/6, Platinumcars Arena.

Mål: Alexander Fransson 50′.

IFK Norrköpings lag: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist, Marco Lund, Henrik Castegren – Abdulrazaq Ishaq, Alexander Fransson, Ari Skúlason, Christopher Telo – Jonathan Levi, Carl Björk, Maic Sema.

Ersättare: Julius Lindgren, Hadar Sundberg, Hampus Näsström, Henrik Castegren, Dino Salihovic, Ísak Bergmann Jóhannesson, Jóhannes Bjarnason, Emanuel Chabo, Manasse Kusu, Lucas Lima, Kristoffer Khazeni, Isak Ellbring.