IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 februari, 2020

Seger i Svenska cupen mot Halmstads BK

IFK Norrköping vann den första matchen i gruppspelet av Svenska Cupen mot Halmstads BK med 1-0. “Jag tycker att vi vinner rättvist”, säger manager Jens Gustafsson efter matchen.

Klockan 14.30 blåste domare Mohammed Al-Hakim i pipan och Sead Haksabanovic avsparkade igång IFK Norrköpings tävlingssäsong 2020. Matchen började något trevande, och det tog ett tag innan något av lagen fick till några målchanser. I den 11:e minuten jublade delar av publiken när Rasmus Lauritsen tofflade in bollen i mål efter en hörna, men dessförinnan hade bollen tagit på handen och målet underkändes. Matchens första riktigt farliga målchans skapade HBK efter en halvtimme när Thomas Boakye fick friläge till vänster i straffområdet, men Isak Pettersson var snabbt ut, gjorde sig stor och räddade.

Istället var det IFK som spräckte nollan i den 38:e minuten. Peking pressade högt och Simon Thern var snabbt upp i ryggen på en felvänd motståndare. Bollen hamnade hos Ísak Bergmann Jóhannesson som passade Carl Björk, som fri med målvakten rullade in 1-0.

– Som jag uttryckt tidigare var det på förhand en tuff match, och det visade det sig bli mot ett bra Halmstad. De var välorganiserade och duktiga, och hängde ihop både defensivt och offensivt, säger Jens Gustafsson efter matchen.

I andra halvlek hade båda lagen flera bra chanser att göra mål. Haksabanovic var millimeter från ett drömmål när han tog skott från straffområdeslinjen till vänster, men bollen träffade bortre kryssribban. Det sista som hände innan matchen blåstes av var att Jonathan Levi skapade sig ett friläge från halva planen, men efter en lång löpning med motståndare i hälarna fick han inte till avslutet som chippades över mål.

– Det var en tuff utmaning för oss, men jag tycker att vi vinner rättvist och visar att vi är ett bättre lag, och det var egentligen det som var viktigt när vi gick in i matchen. Vi kunde gjort några mål till, och Halmstad kunde också gjort något så resultatet kanske inte speglar matchbilden fullt ut. Utifrån var vi är tycker jag att vi ska vara nöjda. Nu är vi med i cupspelet framöver, så det känns bra, säger Jens Gustafsson.

– Det var kanske inte den skönaste fotbollen, men de här matcherna är svåra. Träningsmatcher är inte samma sak som tävlingsmatcher, och det tror jag att alla känner i de här första matcherna. Det kanske inte såg så bra ut, men det var skönt och viktigt att vinna – det var det vi kom hit för att göra, säger Rasmus Lauritsen efter matchen.

Fakta

Mål: 38′ Carl Björk 1-0.

IFK Norrköpings startelva: Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Egzon Binaku – Andreas Blomqvist (78), Simon Thern (87), Ísak Bergmann Jóhannesson (61) – Jonathan Levi, Carl Björk, Sead Haksabanovic.

Bänken: Julius Lindgren, Christopher Telo (87), Ian Smith, Kevin Álvarez, Manasse Kusu (78), Christoffer Nyman (61).

Omgång 1 i Svenska cupen grupp 5: IFK Norrköping – Halmstads BK 1-0, Tvååkers IF – Falkenbergs FF 1-3.

Annonser