26 mars, 2022

Seger i genrepet mot AFC Eskilstuna

IFK Norrköping tog ledningen tidigt i matchen efter mål av Jonathan Levi, och det blev – trots många chanser – matchens enda.

IFK Norrköping öppnade starkt och kontrollerade matchen från start. Bollinnehavet var stort och när AFC fick tag i kulan pressade IFK hårt och framgångsrikt för att få tillbaka den.

I den åttonde minuten betalade sig pressen. AFC:s trängda målvakt spelade bollen rakt på Jacob Ortmark, som lade bollen i sidled till Levi. Han hade inga problem att placera in 1-0 i fritt läge.

Målskytten Levi fick kort efter målet lämna planen efter en känning, och Maic Sema ersatte.

IFK Norrköping fortsatte att pressa på i första halvlek och kunde gjort både 2- och 3-0, men skärpan saknades och de många hörnorna fick AFC undan.

Efter paus jämnade spelet ut sig och IFK lyckades inte få samma grepp om gästerna. Några målchanser släpptes dock inte till.

Med tjugo minuter kvar valde Rikard Norling och gänget att byta hela laget, förutom Maic Sema som hoppat in tidigt i matchen.

Under slutminuterna chansade AFC för att få till en kvittering, men det nya IFK-laget höll undan och nollan intakt.

Nästa helg är Allsvenskan äntligen tillbaka!

IFK Norrköping-AFC Eskilstuna 1-0 (1-0): 26/3, träningsmatch, Platinumcars Arena.

Mål: Jonathan Levi 8′ (Jacob Ortmark).

Startelva: Oscar Jansson – Theo Rask, Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål – Daniel Eid, Ari Skulason, Abdulrazaq Ishaq, Jacob Ortmark, Jean Carlos de Brito – Christoffer Nyman, Jonathan Levi.

Ersättare: Otto Lindell, Yahav Gurfinkel, Marco Lund, Cristopher Telo, Egzon Binaku, Maic Sema, Johannes Bjarnason, Darrell Kamdem Tibell, Hugo Lewander, Emanuel Chabo. Ej inbytt: Kia Shemsu.