IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 maj, 2021

Sead Haksabanovic lämnar IFK Norrköping

IFK Norrköping säljer Sead Haksabanovic till ryska Rubin Kazan. ”Jag är väldigt tacksam för vad fansen och IFK Norrköping gjort för mig”, säger Sead Haksabanovic.

Sead Haksabanovic kom till IFK Norrköping på lån från West Ham United inför säsongen 2019, och IFK köpte loss honom från Premier League-klubben under våren 2020 efter en succéartad höst 2019.

  • Allting i livet har ett slut, och nu är min tid i IFK Norrköping slut. Jag är väldigt tacksam för vad fansen och klubben har gjort för mig, och att ni trodde på mig och gav mig en andra chans. Det är väldigt tråkigt att jag inte fick säga hej då till alla på riktigt, men jag önskar er alla all lycka i framtiden, säger Sead Haksabanovic.

Under drygt två allsvenska säsonger noterades Sead Haksabanovic för 65 matcher, 13 mål och 23 framspelningar. Dessutom gjorde Haksabanovic fem mål och två assist på sex matcher i Svenska Cupen och två mål på fem kvalmatcher till Europa League.

  • Det har varit ett sant nöje att ha haft att göra med Sead, både som spelare och människa. Jag önskar honom lycka till av hela mitt hjärta, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

Patrik Jönsson, tf sportchef, och Sakarias Mårdh, ordförande, kommenterar övergången så här:

  • Vi är glada över att kunna presentera och genomföra IFK Norrköpings största affär genom tiderna. Vi tackar Sead Haksabanovic för hans tid i IFK Norrköping och önskar honom all lycka framöver. Sead har levererat på allsvensk toppklass och visat stor lojalitet mot föreningen. I sammanhanget vill vi också tacka för ett fint samarbete mellan Sead, hans rådgivare och köpande klubb för en affär som IFK Norrköping är oerhört stolta och nöjda över, säger Patrik Jönsson, tf sportchef.
  • IFK Norrköping ligger på högsta nivå vad gäller att värva, ta hand om och utveckla spelare. Den här affären, som resulterar i ett av Allsvenskans högsta transferbelopp hittills, är ett kvitto på det fantastiska arbete som hela organisationen gör. Samtidigt är det viktigt för klubbens ekonomi och möjlighet att fortsätta med det arbetet framåt, säger IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh.

IFK Norrköping vill rikta ett stort tack till Sead Haksabanovic för hans tid i föreningen.

Foto: Simon Larsson & Bildbyrån

Annonser