IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 mars, 2021

Satsningen på Himmelstalund fortsätter

Beslutet är fattat – det blir konstgräs till akademin på Himmelstalund. “Det betyder mycket för IFK Norrköpings utveckling och mål att vara en av Sveriges bästa fotbollsklubbar”, säger Patrik Jönsson.

IFK Norrköping fortsätter satsa för att fotbollsakademin ska ha så bra förutsättningar som möjligt. 2019 förvärvade IFK Norrköping Hagahöjdens gamla klubblokal på Himmelstalund. Lokalen har renoverats och i höstas flyttade akademipersonalen dit sina kontor från Platinumcars Arena.

Nu är det beslutat att det ska bli konstgräs, där man kan spela fem mot fem, sju mot sju och nio mot nio, på den gamla grusplanen intill klubbhuset.

  • Det kommer ge oss helt nya möjligheter med en anläggning som kan användas året runt. I höstas startade vi en flickakademi som vi hoppas ska växa ännu mer när vi får bättre förutsättningar, säger Tony Martinsson, akademichef.

Arbetet med konstgräset ska dra igång redan nästa vecka och i sommar ska det vara redo för träning och match.

  • Det är viktigt att vi centraliserar allt till ett ställe och slipper sprida ut oss över hela stan. Det betyder mycket för föreningen att vi kan fortsätta satsa på egna spelare som förhoppningsvis når ända fram till våra A-lag, säger Patrik Jönsson, styrelseledamot och ansvarig för barn- och ungdomsfrågor.

Annonser