20 april, 2022

Säsongens första poäng efter upphämtning mot BK Häcken

Den första poängen inkasserades när IFK Norrköping hämtade upp 0-1-underläge mot BK Häcken till 1-1. En blixtrande första halvlek av två lag som inte riktigt klarar av att replikera spelet i andra halvlek.

Bägge lagen kom till Platinumcars Arena med tydlig matchbild där BK Häcken stod för det kontrande och mer direkta passningsspelet medan IFK Norrköping hittade sina chanser genom inläggspel. Högerkanten med Levi och Eid var tongivande genom majoriteten av matchen.  Men det var på hörnor som matchen avgjordes. Gästande BK Häcken gjorde första målet där Hovland nickade in Olden Larsens hörna i 23:e matchminuten. Tolv minuter senare så kunde IFK Norrköping kvittera när Jonathan Levis hörna nickades in av Jacob Ortmark.

• Det var lite överraskande att bollen kom på mig men trots det så var jag beredd och gjorde det jag har gjort på träning, säger målskytten Jacob Ortmark.

Första halvlek blåstes av när bägge lagen hade blandat och givit hög intensitet och klara målchanser. Det kändes som att bägge lagen skulle kunna ge mer av samma vara i andra ronden.

Andra halvlek rivstartades med att Daniel Eid slog in bollen i mål, men assisterande domaren uppfattade en offside-situation och målet dömdes bort.

• Det kändes som att offsiden var hårfin, jag kollade precis på situationen nu och i en annan match kanske det hade dömts som mål, säger Daniel Eid som fortsätter med att prata gott om samarbetet på högerkanten.
  • Vi hade en bra start i första halvlek och fick mycket boll att jobba med. Samarbetet bara växer och växer mellan oss och vi hittar varandra mer och mer.

Kvarvarande del av matchen hade inte samma intensitet som den första halvan och bägge lagen hade svårt att ta tag i taktpinnen. I kombination med spelarnas trötthet så skapades mest bara halvchanser. En delad poäng blev slutresultatet.

IFK Norrköping – BK Häcken 1-1

Målen: 23´ 0-1 Even Hovland, 35´ 1-1 Jacob Ortmark

Startelvan: Jansson – Ekpolo, Wahlqvist, Dagerstål – Eid, Ortmark, Ishaq, De Brito – Levi (70′), Nyman, Markovic (70′).

Avbytare: Lindell, Lund, Binaku, Sema(70´), Skulason, Lima(70´), Kamdem Tibell

Gula kort: IFK: De Brito BK Häcken: Berggren, Fridriksson