IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 juni, 2020

Sara Hjelm: ”Vi ska spela som ett lag och alla ska bidra”

Tre dagar till seriepremiär och ytterbacken från Norrköping är redo att ta sig in en ny, om än speciell, säsong med sitt IFK: ”Det märks att det är nära nu”.

Hon debuterade i A-laget säsongen 2015, var iväg till damallsvenska Linköpings FC och kom tillbaka inför 2019. Under den gångna säsongen blev det sju tävlingsmatcher för ytterbacken som funnits med i samtliga försäsongsmatcher 2020.

Nu är det inte mer än ett par dagar innan hon och IFK får kliva in i division 1 södra Svealand.
   Och de gör det mot nykomlingen Älta IF.
   –Det ska bli superskönt, det är ändå matcherna som vi tränar för, säger Sara Hjelm som medger att det varit tufft att inte få spela matcher.
   –Det är klart att det tar på psyket och motivationen. Det värsta har nog ändå varit att inte veta när det kommer dra igång heller, det har bara varit att fortsätta gnugga på och göra det bästa av situationen även om det har varit jobbigt.

Efter att Folkhälsomyndigheten tillsammans med Svenska fotbollförbundet givit klartecken för seriespel togs beskedet inte helt överraskande emot med stor glädje.
   –Man hade det lite på känn eftersom de högre ligorna fått klartecken men man vågade knappt att hoppas ändå.
   Sedan dess har kvaliteten och inställningen höjts i IFK-truppen.
   –Det märks att det är nära nu. Alla är taggade och äntligen får man känna konkurrensen bland spelarna på det sättet igen. Träningsveckan har varit väldigt bra och äntligen har man en match att träna inför.
   Hur ska ni ta er ann matchen mot Älta?
   –I premiären ska vi spela som ett lag och alla ska bidra. Gör vi det så kommer resultatet också, säger Sara Hjelm.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser