IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 januari, 2024

Samarbetsavtal med Stångebro United

IFK Norrköping och Stångebro United har ingått ett föreningssamarbete på akademinivå. ”Vi och Stångebro United ser det som en naturlig brygga för Stångebros spelare att fortsätta sin elitsatsning”, säger akademichef Daniel Lindahl

IFK Norrköping och Stångebro har under lång tid haft ett utbyte och en dialog mellan föreningarna och flera spelare från Stångebro United finns redan idag i  IFK Norrköpings akademi. Nu strukturerar klubbarna arbetet via ett färskt samarbetsavtal.

Stångebro United, som huserar i Linköping, erbjuder sina spelare mycket träning från tidig ålder och har som ambition att fostra elitspelare. Likt IFK bedrivs elitförberedande verksamhet från 13 år.

  • Då vi är enda elitföreningen på pojksidan i Östergötland känns det naturligt att samverka för att i länet kunna fostra fler elitspelare. Då Stångebro erbjuder verksamhet upp till 15 år känns det självklart för båda klubbarna att samarbeta för att ge flera spelare möjligheten att uppnå sin dröm, säger akademichef Daniel Lindahl.

Samarbetet är redan i gång och till årets säsong har Sixten Mattson, Hugo Ringsten , Noel Tegelström samt Linus Wallberg anslutit till IFK Norrköping. Samtliga spelare är födda 2008.

Annonser