31 oktober, 2021

Salihovic startade i händelserik segermatch mot Elfsborg

En händelserik match med mycket känslor och kamp bjöds det på Platinumcars Arena denna söndag. In i den allsvenska startelvan klev också Dino Salihovic för första gången i sin karriär. “Jag såg att chansen skulle komma, men ändå inte, så det kändes jättebra”, säger Salihovic efter 3-2-segern mot Elfsborg.

IFK Norrköping hade en annorlunda uppställning jämfört med tidigare då de ställde upp med konstellationen 3-5-2. De största förändringarna i den var att Dino Salihovic fick starta som högervinge, Viktor Agardius klev in som vänsterback istället för Marco Lund och Alexander Fransson fick en offensiv mittfältsroll. Carl Björk fick kliva ut på vänstervingen igen samtidigt som Abdulrazaq Ishaq fick kliva tillbaka in på innermittfältet där han även spelade mot AIK.

• Jag blev väldigt glad när jag fick höra att jag skulle starta. Jag såg att chansen skulle komma, men ändå inte, så det kändes jättebra, säger Salihovic efter matchen.

Och att du spelade vinge också, är det något du hunnit tränat extra på?

• Nej, det hade jag inte förväntat mig. Men det blev som det blev och vi vann. Det var superkul och jag känner bara en ren lycka, säger han med ett leende.

Till en början av matchen försökte IFK hitta rätt i positionsspelet – samtidigt som det ändå var en jämn matchbild. Efter 13 minuter var dock gästerna framme och satte ledningsmålet genom Jeppe Møldrup Okkels. Men IFK gav en snabb replik då Carl Björk drygt fem minuter senare snyggt tryckte in 1-1-målet. Elfsborg ville dock inte vara sämre och gick upp i ledningen på nytt redan tre minuter senare när Per Frick hittade till nät.

Därefter hittade hemmalaget vägar till en del vassa omställningar och bra lägen vid eller i straffområdet. När Ishaq kom runt i ett bra läge med fart på högerkanten blev han dock neddragen av gästernas Simon Strand – som blev tilldelad sitt andra gula kort i matchen vilket innebar utvisning efter 31 spelade minuter. Elfsborg tvingades till att spela smartare med en man mindre på planen, och hittade också till några lägen, innan IFK tog över bollinnehavet och gästerna sjönk lägre ner i banan med sitt försvarsspel. IFK hittade in mer och mer i offensiven, men inte till mål – och det stod 1-2 på tavlan när domaren blåste av för halvtidsvila.

• Vi var helt okej i första halvlek men jag personligen tycker att jag kunde gjort det bättre vid båda deras mål. Men sen får de en utvisning och vi får tryck på dem. I andra halvlek snackade vi bara om att fortsätta spela, ha mycket rörelse på plan och att fortsätta ha tryck på dem. Förr eller senare skulle målen komma, säger Salihovic.

I andra halvlek gjordes i den 58:e minuten ett dubbelbyte där Henrik Castegren och Dino Salihovic klev ut och Totte Nyman och Kristoffer Khazeni klev in. Skúlason klev ner till backlinjen och Khazeni klev in på mitten samtidigt som Totte Nyman tog klivet upp i offensiven. Bara minuten efter bytet kom Samuel Adegbenro i ett jätteläge framför mål där returen gick till Totte Nyman som la bollen stenhårt i stolpen. IFK-pressen fortsatte även om en viss frustration började synas. Men till slut kom 2-2-målet genom Linus Wahlqvists fot när Elfsborgs målvakt försöker rädda bollen – men gjorde det inne i målet.

Sedan gick proppen ur när Elfsborg inte orkade hålla emot längre och skyttekungen Samuel Adegbenro tryckte in 3-2 efter att hemmalaget haft pressen under en längre tid. Därefter var fokus att hålla ledningen och inkassera tre poäng. Gästerna blev frustrerade och även Fredrik Holst drog på sig sitt andra gula och blev utvisad med klockan på 91 spelade minuter. IFK höll undan – och tre poäng kom in på kontot i en händelserik match med mycket kamp och vilja från båda lagen.

• Jag tycker att bytena Rikard gör är väldigt bra och det känns som en taktisk seger. För det är efter våra byten som målen kommer, konstaterar Salihovic och fortsätter:
  • Till framtiden tar vi med oss att vi vet att vi är ett bra lag  och att vi ska våga spela oavsett vilket lag vi möter. Vi är fortfarande med och tävlar.

IFK Norrköping-IF Elfsborg 3-2 (1-2)

Målen: 0-1 Jeppe Møldrup Okkels, 1-1 Carl Björk, 1-2 Per Frick, 2-2 Linus Wahlqvist, 3-2 Samuel Adegbenro.

Varningar: IFK: Abdulrazaq Ishaq Elfsborg: Simon Strand x2 (utvisad), Frederik Holst x2 (utvisad), Andrè Ibsen Rømer, Alexander Bernhardsson.

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist, Henrik Castegren (58´), Viktor Agardius – Dino Salihovic (58´), Ari Skúlason, Alexander Fransson, Abdulrazaq Ishaq, Carl Björk (78),– Jonathan Levi (91), Samuel Adegbenro.

Ersättare: Julius Lindgren, Theo Rask, Yahav Gurfinkel, Maic Sema (78), Christoffer Nyman (58´), Kristoffer Khazeni (58´) , Marco Lund (91).