IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 mars, 2024

Salihovic ”Ni kommer få se ett bestämt IFK”

Allsvensk premiär på hemmaplan mot regerande mästarna. Dino Salihovic, 21, är redo. ”Det är den typen av matcher man drömmer om att spela”, säger IFK-mittfältaren.

En lång försäsong är över. IFK Norrköping finslipade i vårsolen på PlatinumCars Arena där förberedelserna inför påskaftonens allsvenska premiär pågår för fullt. Dino Salihovic ser fram emot att möta hemmapubliken.

  • Norrköpingskille, mycket folk och möta Malmö FF. Fantastiskt, säger 21-åringen som fått Andreas Alms förtroende på försäsongen och har växt med uppgiften.

Ett självförtroende som började byggas redan under året på lån i Gais.

  • Det kommer när man spelar. Förra året var väldigt viktigt för mig. Jag fick förtroendet och fick spela viktiga matcher. Det utvecklas man av.

Målvakten Oscar Jansson ser en annan spelare och människa i Salihovic.

  • Oj vad han växt sedan jag kom. Kanske allra mest som människa. Att är att inte vara hemma har gjort massor. Det är kul att se, säger Jansson och Salihovic nickar instämmande.

Hur hårt jobbar du?

  • Väldigt hårt. Det är det här jag vill. Beslutsamheten kom när jag var 15 och sedan har jag byggt vidare på det. Det låg mest på mig själv, individuellt men också push från tränare att tag i saker, säger Salihovic.

Som ofta använder ordet ”mod” när han pratar om hur IFK Norrköping ska uppträda.

  • Våga. Våga ta för sig och våga spela. Ta ansvar men också ha tålamod i allt vi gör. Vi vet att Malmö är ett bra lag men vi spelar hemma. Vi ska visa mod.

Det kommer inte behövas någon extra tändning i en sådan match va?

  • Man får balansera ut det, men jag ser fram emot lördag. Försäsongen är ganska lång men vi är förbi det nu och vi är redo att spela fotboll om poäng. Ni kommer att få se ett bestämt IFK.

Den allsvenska premiären blir Andreas Alms nionde match som huvudansvarig för IFK.

Dino Salihovic ser en tränare som satt sin prägel på laget.

  • Han har kommit in i det bra. En tydlig spelidé som vi tränar på varje dag och nöter på. Han har fört in en god känsla, vilket är viktigt. Jag skulle säga att det är ett bestämt IFK. En tydligare fotboll med vad vi vill göra på planen.

Vad vill han få ut av dig?

  • Vinna boll, spela enkelt och slå ut lagdelar så mycket som möjligt.

Vad betyder det att ni mötte Malmö nyligen?

  • Inte mer än att vi har en tydligare bild hur de spelar. Tanken är att vinna matchen. Det är en tuff uppgift, men allting är möjligt, säger Dino Salihovic.

IFK Norrköping – Malmö FF 30/3 15:00, Allsvenskan, PlatinumCars Arena, Discovery+ 

Annonser