IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 april, 2022

Sabina Ravnell: “Vi får inte hamna i deras tempo”

IFK Norrköping har siktet inställt på säsongens första trepoängare. “Vi måste rulla boll på ett och två som vi gör i vanliga fall”, säger Sabina Ravnell inför bortapremiären mot Rävåsens IK.

Det blev ingen premiärpoäng för IFK Norrköping förra helgen. Trots en fin match med mycket bollinnehav lyckades inte IFK ställa till några riktiga problem i gästande Lidköpings straffområde.

  • Alltså… det är klart att det är tråkigt att resultatet blev som det blev, men en premiär är en premiär. Det finns bra grejer att ta med sig. Förhoppningsvis kan vi ta med det positiva och jobba med det negativa, säger Sabina Ravnell med några dagars distans till 0-1-förlusten.

Vänsteryttern var initiativrik på kanten och tvingade motståndarna att stoppa henne med både tillåtna och otillåtna medel. Mot slutet av matchen fick hon kliva av efter en smäll.

  • Jag har fått hänga i gymmet, lårkakan har suttit i, men efter matchen har vi pratat om hur vi vill spela. Det positiva med matchen var att vi höll mycket boll och förde matchen, men vi fick inte till det sista. Vi måste välja rätt beslut i alla situationer.

Du var ganska irriterad i andra halvlek. Har du lugnat ned dig?

  • Det har jag, skrattar Sabina. Jag var väldigt frustrerad på matchen – med all rätt – men det är klart att man får tona ned det lite ibland.

Hur känns formen bortsett från smällen? 

  • Jag känner fortfarande att jag har grejer att jobba på, men det kommer man väl alltid att känna. Jag känner fortfarande att jag inte riktigt kan utnyttja det jag är bäst på, fast jag har varit tillbaka i ett halvår (från långtidsskada), men jag känner mig i rätt bra form. Det sista kanske kommer efterhand.

Morgondagens motståndare Rävåsens IK, från Karlskoga, fick en tuff start i i Elitettan. Mallbacken gjorde processen kort och vann med 7-0.

Förra året var vi nykomling, nu möter vi en. Vad behöver man se upp med när man möter en nykomling?

  • Framför allt: Vi får inte hamna i deras tempo. Det måste vi vara extra försiktiga med. Vi har haft svårt med det mot på pappret enklare motstånd, och har haft väldigt länge. Vi måste rulla boll på ett och två som vi gör i vanliga fall.

 

Rävåsens IK-IFK Norrköping: Elitettan omgång två, 9/4 klockan 14.00, Karlskoga.

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser