IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 december, 2020

Sabina och Alma klara för 2021

Duon har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong.

Anfallaren Sabina Ravnell öppnade 2020 och försäsongen med att näta i var och varannan match. När serien väl drog igång i debutsäsongen med IFK förstördes den av en knäskada.
   Efter en säsong i rehab blickar hon framåt mot 2021.
   –Det är en självklarhet för mig att fortsätta ett år till. Jag trivs så fruktansvärt bra med tjejerna och det finns en sån otrolig potential hos dem, säger Sabina Ravnell som varit en del av laget trots skadan.
   –Att jag inte kunnat vara med dem till 100% som spelare är verkligen tråkigt. Men jag har varit med dem varje match och träning som fysioterapeut och hjälp.
   Den personen vill hon fortsatt vara under rehabiliteringen tillbaka.
   –Jag ser fram emot att se laget utvecklas och ta steget – det är vi verkligen redo för. Det kommer vara superkul att följa laget i en serie som kommer passa oss bättre än ettan, säger Sabina Ravnell.

Anfallaren Alma Sjödahl (som också agerade yttermittfältare) gjorde 2020 sin tredje säsong i IFK-tröjan. Hon startade samtliga matcher förutom en i såväl serien som Svenska cupen och LågenergiHus cup. Totalt blev det 15 mål (varav ett hattrick i finalen mot Rimforsa IF).
   Att skriva på ett nytt kontrakt var en självklarhet.
   –Det blir mitt fjärde år i IFK så att äntligen spela i Elitettan med det här laget är inget man vill missa. Därför var valet enkelt, säger Alma Sjödahl.
   Vad är dina tankar inför 2021?
   –IFK är en proffsig och bra klubb, det har de visat under mina tidigare säsonger. Vi får verktygen vi behöver vilket gör att vi har goda förutsättningar för att lyckas i Elitettan. Jag tror att 2021 kommer bli ett bra år för IFK.
   Om hon är sugen på att dra igång säsongen?
   –Det ska bli sjukt kul att sätta igång säsongen efter nyår! Mina förväntningar på säsongen är att vi som lag kommer bli ett etablerat Elitettan-lag och utvecklas mycket. Personligen så tror jag att jag själv kommer utvecklas mycket och få ut ännu mer av min potential av att spela på en högre nivå, säger Alma Sjödahl.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Jimmy Åkesson
Lasse Jansson

Annonser