IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 oktober, 2021

Sabina inför Bollstanäs: “Det är verkligen en viktig match – vi behöver hålla det uppe”

Andra raka bortamatchen och lika många segrar i bagaget. IFK Norrköping åker till Upplands Väsby med ett gott självförtroende där en seger innebär ett stort kliv mot ett säkrat kontrakt: “Det är en god energi och vi har haft med oss bra matcher”, säger Sabina Ravnell.

Det skiljer nio poäng mellan IFK Norrköping och nästjumbon Borgeby FK där det inför helgens omgång är tolv poäng kvar att spela om. Med ett betydligt bättre målskillnad än Borgeby kan IFK i praktiken säkra kontraktet vid en seger.

Bollstanäs innehar den sista tabellplatsen i Elitettan och har – efter förlusten senast i ångestmötet mot Borgeby – ingen möjlighet att klättra över strecket och kommer därför 2022 att spela division 1-fotboll.
   Laget har fem poäng fördelat på en seger och två kryss där säsongens enda trepoängare kom hemma mot just Borgeby i mitten av maj. Senast laget plockade poäng var ett starkt kryss mot Uppsala IK. Ett lag man faktiskt vann emot i Svenska cupens andra omgång.

IFK bortaslog förra helgen Moröns BK efter att ha vänt 0-1 till 2-1 där Emelie Johansson på halvvolley på distans prickade in kvitteringen innan Irma Cajlakovic dundrade in 2-1 på en frispark i slutet av den första halvleken. Det var en match där IFK mycket väl kunde nätat fler gånger. Det var lagets andra raka seger efter att ha vänt även mot Lidköpings FK i hemmamatchen innan.
   Segern innebar att IFK klättrade över Sundsvall och tog tillbaka elfteplatsen i tabellen på bättre målskillnad.

När IFK och Bollstanäs möttes på Platinumcars Arena var det en förlösande seger efter en tyngre period. Grace Demir, Emelie Johansson, Irma Cajlakovic och Fiona Eriksson blev målskyttar i 4-0-segern.

Då var Sabina Ravnell inte tillgänglig för spel – det är hon nu. Efter comebacken mot Älvsjö AIK har ytteranfallaren (som vikarierat som ytterback) fått värdefulla spelminuter i benen.

  • Det är bra. Det känns i kroppen. Det är ovant att spela 90 minuter. Efter förra matchen kändes det verkligen i kroppen. Men det känns bättre och bättre även om jag spelar på en ovan position, säger Sabina.

Att inte ta ut någonting i förskott är något IFK pratat om i veckan.

  • Vi behöver hålla uppe tempot, det är lätt att vi hamnar i motståndarens tempo och drar ner oss själva – att vi inte kan driva tempot. Om vi inte håller det uppe kan matchbilden se olik ut men det gäller att vi höjer oss en nivå då.

Då behöver IFK koppla på redan från början och gå in med en inställning därefter.

  • Jag tror vi behöver gå in med inställningen att ge järnet. Även om de åkt ur så är det ett lag som verkligen kämpar och fortsätter kriga. Vi ska absolut inte gå in med inställningen att det bara är en match vi ska spela av. Det är verkligen en viktig match. Vi behöver hålla det uppe.

Vad är det som har fungerat bra som ni kan ta med er och bygga vidare på mot Bollstanäs?

  • Redan från hösten har vi jobbat oss uppåt och det har äntligen gett resultat. Det känns skönt att vi äntligen har fått det. Innan har vi haft lite motvind och inte fått in bollarna men nu har det släppt lite mer. Vi har jobbat bra både i anfall och försvar tillsammans, säger Sabina Ravnell.

Bollstanäs SK-IFK Norrköping
Elitettan (23:26)
Lördagen den 16/10 kl. 18:00
Bollstanäs SK
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Ida Andersson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovic, Gloria Douglas, Erica Cunningham, Tilda Sjöqvist, Ronja Karlsson Törnborg (LFC)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser