IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 maj, 2024

Rombings drömträff visade vägen: “Kunde inte gjort något annat”

Sara Kanutte Fornes och Wilma Leidhammar brukar stå för den offensiva produktionen. Mot KIF Örebro klev backarna fram. “Skjut inte över”, tänkte jag, säger Elin Rombing om drömträffen.

Försvar var bästa anfall när IFK Norrköping 2-1-vann mot jumbon KIF Örebro – och hakar på i den allsvenska toppen, bara tre poäng bakom tabelltrean Häcken.

Elin Rombing tvekade inte när andrabollen letade sig ut till henne.

Högerbacken ställde in kroppen och drog till. Bollen snyggt i mål via fingertopparna på Clara Ekstrand.

Rombings första allsvenska mål i IFK-tröjan var en läckerbit.

  • Det blev bra, ha ha. Jag kände att det var en bra träff, men jag trodde att hon skulle rädda den. Jag blev lite nervös en sekund men sen var det skönt att se den gå in.

Ingen tvekan att dra till där?

  • Jag kunde inte gjort något annat, men jag tänkte: “Skjut inte över”.

Ebba Handfast nickade in Vesna Milivojevics inlägg till 2-0. Efteråt avslöjade mittbacken att det var en variant som gick hem.

  • En fantastisk serve. Vi tränade på det igår (söndag). Fanny lyckades screena bort min spelare så jag kunde komma fram framför. Precis som vi ville. Det var kul att det fungerade. Vi har försökt det tidigare, men nu tränade vi på det lite extra.

Från bänken fick Ebba Handfast se hur gästerna reducerade med en kvart kvar men närmare kom inte jumbon som åkte på sjätte raka förlusten.

  • 2-1 där… Då var det jobbigt att sitta på bänken men när jag pratade med alla efteråt så tyckte de som var på planen att det var en stabil känsla. Det är oftast värre att sitta bredvid än att spela. Vi lyckades att hålla undan när de började mata.

Nu är ni ett topplag?

  • Ja. Vi har fått en bra start, men det finns mer att ge, tycker Handfast. Vi kan hitta jämnheten i matcherna. Vi är ett talangfullt lag som kan bli bättre och bättre, menar IFK-mittbacken som klev av efter en timmes spel men det var inte för att hon fick en hård boll i ansiktet.
  • Jag fick känning i baksidan. Det kändes inte helt 100. Som mittback kan man behöva sprinta hem. Det var ett gemensamt beslut att inte chansa. Det är bättre att missa 20 minuter än ett par matcher i värsta fall.

Elin Rombing:

  • Jag är inte förvånad att vi ligger där uppe. Vi jobbar hårt som lag och har visat mot Häcken att vi kan spela en bra fotboll. Det är viktigt att vinna de här matcherna så vi kan komma bort från botten och bli bättre än förra årets placering.

 

IFK Norrköping-KIF Örebro 2-1 (2-0)  OBOS Damallsvenskan omgång 6, måndag 13/5 klockan 19:00, PlatinumCars Arena

Målen: 1-0 (28) Elin Rombing, 2-0 (40) Ebba Handfast, 2-1 (75)  Katla Maria Þórðardóttir, 

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing, Maya Antoine, Ebba Handfast (60), Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson (74) – Vesna Milivojevic, Wilma Leidhammar, Dana Leskinen (60) – Sara Kanutte Fornes

Ersättare: Sabina Ravnell (60), Alexandra Hellekant (60), Molly Wiklander (74), Filippa Fransson, Jennie Egeriis, Elsa Burvall, Viktoria Veber, Molly Wiklander, Sabina

Domare: Sandra Almkvist.

Publiksiffra: 648.

Annonser