IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 april, 2023

Robertson inför IK Uppsala: “De kommer göra det jobbigt för flera lag under säsongen”

Efter två segrar på lika många omgångar så gick IFK Norrköping in i landslagsuppehållet på en andraplats i serien. Sju spelare har varit i väg med respektive landslag under uppehållet och förbereder sig nu inför återstarten och bortamatchen mot IK Uppsala.

IFK Kalmar blev bortspelade i sin hemmapremiär mot IFK Norrköping. 3–0 var ett mer än rättvist resultat när 90 minuter hade spelats och Sofia Hjern för första gången höll nollan i OBOS Damallsvenskan. Målvakten fick sällskap av Wilma Leidhammar i U23-landslagets trupp under uppehållet och förutom dessa två var även Viktoria Veber, Vilma Koivisto, Dilja Ýr Zomers, Azumah Bugre och Erin Nayler på resande fot med sina landslag.

Tillbaka på hemmaplan på Platinumcars Arena är siktet inställt på en tredje raka seger. Motståndet är bekant och heter IK Uppsala som trots förlorat kval till OBOS Damallsvenskan fick avancera efter att Eskilstuna United nekats elitlicens. Rivalen från Elitettan har börjat säsongen helt ok efter att i premiären hämtat upp 2-0 underläge till 2-2 mot BP och förlorat med 2-0 mot Hammarby. Den enda poängen på kontot betyder att söndagens match är väldigt viktig för Uppsala som har hemmaplansfördel. Samtidigt har laget åkt på en tuff smäll. Lagets rutinerade mittback Helén Eke skadade sig i matchen mot Hammarby och i veckan kommunicerades det att korsbandet är av och att hon blir borta resten av säsongen.

Nicole Robertson inför matchen

 • Jag är glad att vädret har blivit bättre och att det är lite varmare numera. Kroppen känns bra, jag är redo för mer och hoppas att jag kan bygga upp det jag behöver de kommande veckorna för att få spela mer.
 • Såg IK Uppsalas match mot BP som de vände och tycker de har förstärkt laget med flera bra spelare, baserat på min erfarenhet hos dem så är de bra på att bygga relationer mellan många nya spelare och ska därför inte underskattas. En del har hänt i hur de spelar, de har mer tålamod med bollen och jag ser att de försöker med lite nya grejer som jag inte känner igen från förra året.
 • Det kommer bli en fartfylld match eftersom de är bra på att pressa och har spelare som kan springa hela matcher. Aggressiviteten kommer bägge lag att komma med så jag tror det blir en rolig match för åskådarna.
 • Det är ett stort tapp för Uppsala att tappa Helén, hon är en väldigt bra spelare och en stor anledning till att laget gick så bra under förra säsongen. Hon kämpar och ger alltid allt så det är väldigt tråkigt att se henne råka ut för en sådan skada. Jag hoppas hon återhämtar sig snabbt.

Motståndet

 • IK Uppsala tappade bra spelare under vinterfönstret. Däribland IFK:s Nicole Robertson men också Rosa Herreros som gick till Växjö.
 • Har förstärkt med bland annat spelare som Agnes Nyberg och Milla-Maj Majasaari från AIK samt Wilma Öhman (Örebro), Matilda Kristell (Lån från Rosenborg) och Louise Hvarfner (lån från Djurgården).
 • Förlorade samtliga matcher mot allsvenskt motstånd under försäsongen och kom näst sist i Grupp C av Svenska Cupen. Där de bara vann mot Eskilstuna men förlorade mot BP och Hammarby.
 • Johanna Renmark har gjort lagets samtliga två mål hittills i OBOS Damallsvenskan, bägge mot BP.

IK Uppsala – IFK Norrköping 16/4 15:00, Studenternas IP, Viaplay

 • Matchen visas i restaurangen och företagsbaren på Platinumcars Arena samtidigt som herrarna möter IFK Värnamo.
 • Matchen visas på Viaplay.
 • Biljetter till matchen går att köpa online.

Annonser