IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 december, 2020

Rikard Norling ny huvudtränare för IFK Norrköping

IFK Norrköping välkomnar Rikard Norling som ny huvudtränare och Mathias Florén som ny assisterande tränare.

Styrelsen i IFK Norrköping har de senaste veckorna arbetat intensivt med att sätta en ny sportslig organisation för IFK Norrköping. Flera kandidater har utvärderats och referenser har tagits. Vi har utgått ifrån en kravprofil som har tagits fram efter analys i tre delar och där spelartruppen, den sportsliga organisationen och styrelsen har varit delaktig.

  • Vi har särskilt tryckt på egenskaper såsom tydligt ledarskap, hög taktisk kompetens och hög kravställning. Att skapa en vinnarkultur är mycket viktigt nu när IFK de senaste åren systematiskt flyttat fram positionerna i fotbollssverige även om vi resultatmässigt ser 2020 som ett besvärligt år ur den synvinkeln, säger ordförande Peter Hunt.

Vi är därför glada att idag välkomna Rikard Norling som huvudtränare och Mathias Florén som en av våra assisterande tränare. Vi är övertygade om att IFK Norrköping med tillsättandet av Rikard och Mathias tillsammans med befintlig ledarstab befäster sin position som en av Sveriges absolut främsta fotbollsklubbar. Rikard har en dokumenterat framgångsrik bakgrund i bl.a. AIK och Malmö FF där Rikard tagit klubbarna till SM-guld. Med Mathias Florén förstärker IFK ledarstaben där IFK får en viktig kulturbärare med genuint hjärta för klubben och som känner Norrköping väl.

  • Jag känner stor ödmjukhet inför min uppgift som tränare för IFK Norrköpings herrlag. Min ambition är dels att upprätthålla och vidareutveckla den professionalitet som finns i IFK, dels att tillsammans med klubbens spelare och tränare verka för att IFK fortsätter att tillhöra den absoluta toppen i Sverige och Allsvenskan, säger Rikard.
  • Att tillsammans med mina kollegor i Norrköping, och nu förstärkt med en av Sveriges mest meriterade tränare, få bygga vidare på alla fina pusselbitar som finns i truppen är en uppgift som jag ser mycket fram emot, kommenterar Mathias.

IFK välkomnar Rikard och Mathias som tillsammans med nuvarande sportslig organisation sätter igång sitt arbete omedelbart och önskar teamet ett stort lycka till i detta viktiga arbete för IFK Norrköping och dess medlemmar, viktiga samarbetspartners och staden som helhet.

IFK är en symbol för Norrköping och ett viktigt varumärke som många vill känna samhörighet med. Styrelsen jobbar vidare för att på bästa sätt återställa en god kultur, gott kamratskap och förtroende för alla inblandade och inte minst IFK:s engagerade personal.

Ett liv – ett lag!

Norrköping 2020-12-23

Styrelsen i IFK Norrköping

 

Rikard finns tillgänglig för intervju under kvällen. Kontakta Robin Bornehav på 0728 56 02 96.

Styrelsen nås genom Peter Hunt 0705 10 80 01 eller Patrik Jönsson 0709 10 52 90.

Annonser