IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 juli, 2022

Rikard Norling har testats positivt för covid-19

Det var inför matchen mot Mjällby AIF som Rikard Norling insjuknade och har varit borta från sidlinjen sedan dess. Det är nu bekräftat att han insjuknat i covid-19.

Tränaren Rikard Norling har varit borta från sidlinjen i två matcher – och anledning är att han insjuknat i covid-19. IFK Norrköping vet inte i nuläget hur länge han kommer vara borta.

  • Jag har legat febersjuk i nästan fyra dagar och sedan kände jag att det blev bättre. Men då började det de gå ner i luftrören och så kom febern tillbaka. Det har pendlat. Just nu känns det som att det är på rätt väg och jag har förhoppningar om att kunna vara tillbaka i veckan. Det handlar om att läkarna ska ge klartecken och att det ska vara negativt, säger Norling.

Därmed tvingades Norling se 1-1-matchen mot Mjällby och 0-1-förlusten mot Sirius hemma från TV-soffan.

  • Mot Mjällby kändes det som att vi kunde vunnit och spelarna slet ont för att få till den där segern. Sen nickade Mjällby in bollen i mål och vi var inte tillräckligt bra för att göra ett mål till. Igår var det en tuff upplevelse. Vi började bra de första 15 minuterna och sen tappade vi momentum. Vi hade inte förmågan att ta tillbaka momentum – och det måste vi bli bättre på. Vi får inte tillbaka kraften. Sen var det tufft i andra där vi blev passiva och inte har förmågan att skapa så mycket som vi vill. Vi blev av med Totte tidigt i matchen och det är inte bara att vifta undan hans betydelse för laget. Det hade varit otroligt fint om Darrell hade gjort mål på läget han hade när han kom in, säger Norling och tystnar innan han fortsätter:
  • Det gäller att kavla upp ärmarna och kämpa. Spelarna måste inse att de är jävligt duktiga och att vi behöver plocka fram det med en bra träff mot Degerfors. Det kommer krävas ett extremt hårt och dedikerat arbete.

Vi ligger elva i tabellen nu och det är inget vi hade hoppats eller trott på inför säsongen. Vad säger du om tabelläget? 

  • Jag tror det är viktigt att vi ingjuter så mycket kraft i oss själva som vi någonsin kan. Är det så att man får kraft av att titta i tabellen – låt oss göra det. Men sen är jag tveksam om det är det vi ska göra just nu. Vi behöver kavla upp ärmarna och jobba hårt här. Vi fokuserar bara på Degerfors nu och inget annat. Det är en utmaning stor nog.
  • Jag hörde hur supportrarna kämpade från läktaren under matchen igår. De gör vad de kan för att försöka få laget och spelarna i en så positiv riktning som möjligt. Det är viktigt fortsatt att ge allt så länge matchen är igång. Är det så att vi inte lyckas, som igår, får man ta det med varandra efter matchen. Under matchens gång är det så jäkla bra att de fortsätter med det här trycket och stödet. Det behöver grabbarna.

IFK Norrköping önskar Rikard ett snabbt tillfrisknande.

Foto: Bildbyrån

Annonser