22 september, 2023

Riddersholm inför BP “Matchen mot BP blir en chans att ta revansch på oss själva”

Lördagsmatch mot BP väntar IFK Norrköping som verkligen vill studsa tillbaka efter en förlustsvit på tre matcher. “Matchen mot BP blir en chans att ta revansch på oss själva”, säger huvudtränare Glen Riddersholm inför drabbningen.

Efter en bra första halvlek så kom IFK helt fel in i den andra halvleken mot Mjällby AIF och förlorade tillslut med 2-0 på Platinumcars Arena. Laget får fyra dagar på sig att ladda om för det är match imorgon lördag igen. Motståndet är BP på Grimsta IP och hemmalaget är pressade då man bara har tre poäng mer än Sirius på kvalplats och Degerfors på nedflyttningsplats.

Glen Riddersholm efter veckans sista träningspass…

• Det är skönt att den här matchen kommer tätt inpå måndagens besvikelse. Vi har återigen, tyvärr, haft olika utmaningar den här veckan med frånvarande spelare och jobbar mycket med relationerna på planen. De spelare vi har fått in under fönstret behöver komma in i det, vilket inte är så bra i ett kortsiktigt perspektiv men väldigt bra långsiktigt för det är många unga spelare med framtiden framför sig. Men vår balans tar lite stryk just nu.

Om motståndarna…

• Matchen mot BP blir en chans att ta revansch på oss själva och BP, vi är inte nöjda med senaste matchen och vi förlorade mot BP. De försvarade sitt mål väl och vi fick inte hål på dem.
  • Efter den förlusten mot BP så kom vi in på ett bättre spår där vi började vinna en hel del medan de blev mer involverade i bottenstriden. Fotboll är ett psykologiskt spel, jag tycker att vi fortsatt har mycket att spela för och jag hoppas att den mentaliteten lyser igenom hos spelarna, att man har kniven mot strupen. Det har de facto BP. Bägge lag har förlorat tre matcher i rad så en hel del är likt mellan oss och matchen kommer avgöras på dagen.

Om bortastödet…

• Vi förväntar oss ett fint stöd imorgon, vi har haft det mot de andra lagen i Stockholm så jag hoppas att det blir ett övertagande och närmast en hemmamatch med våra supportrar på Grimsta imorgon.

Kamraterna lyckades inte studsa tillbaka mot Mjällby utan inkasserade sin tredje raka förlust efter en svag andra halvlek mot laget från Listerlandet.

Tabelläget: 6:a | 34 poäng | 36 mål/31 insläppta | 10 – 4 – 9

Flest mål: Arnor Traustason 8 mål

Flest framspelningar: Vito Hammershøy-Mistrati 5 assist

BP

Brommapojkarna startade säsongen starkt efter sin tuffa inledning och slog bland annat IFK med 2-0 på bortaplan. På senaste tid har det blivit färre poäng och BP har likt IFK tre raka förluster.

BP stod för en av de mer uppseendeväckande övergångarna under sommarfönstret när man lånade in Djurgårdens mittback Jesper Löfgren.

Tabelläget: 12:a | 26 poäng | 30 mål/39 insläppta | 8 – 2 – 13

Flest mål: Oscar Pettersson 7 mål

Flest framspelningar:  Samuel Leach Holm 6 assist

BP – IFK Norrköping: Allsvenskan omgång 24, lördag 23/9 klockan 17.30, Platinumcars Arena.