21 augusti, 2022

Riddersholm efter förlusten: “mål två och tre gör att vi förlorar”

Matchen mellan IFK Norrköping och AIK hade en dramatisk vändning och avslutning. Gästerna från Stockholm hade en 3-0 ledning men tappade matchbilden när Thill blev utvisad i slutet av första halvlek. Vändningen kommer men i slutändan får AIK med sig tre poäng.

Ett packat Platinumcars Arena väntade spänt på matchen mellan IFK Norrköping och AIK. Gästerna från Stockholm med ny huvudtränare i Henok Goitom och europaspel i benen bjöd upp till en händelserik match med en gastkramande avslutning.

Första halvlek hade en tillsynes jämn matchbild men AIK stod i 3-0 ledning efter 37 minuter. Ayari skarvar in första målet. Det andra skapas genom ett effektivt kombinationsspel med målskytt Stefanelli och Bahoui får in det tredje. IFK serveras en öppning i matchen när Vincent Thill skallar Arnor Sigurdsson och blir direkt utvisad i 42:a minuten.

Med en hel halvlek med en spelare mer så är bollen minst sagt i IFK:s hörn. AIK ställer upp ett solitt försvarsblock och IFK passar runt för att hitta öppningar. Reduceringen kommer sent, Sigurdsson viker in och avslutar på Nordfeldt, returen tar Arnor ännu ett avslut på som denna gång går in i mål. Matchbilden förändras och Sigurdsson är återigen med i handlingen när hans inlägg nickas in av inhoppande Maic Sema. Det är en tung forcering i de sista minuterna av matchen men när en IFK hörna rensas så får AIK kontra in i öppet mål efter att Jansson lämnat buren för att delta i forceringen.

Glen Riddersholm berömmer AIK:s avslut i matchen men är också rak vad gäller den egna försvarsinsatsen:

• En hörna kan gå in men det är mål två och tre som gör att vi förlorar matchen. De får inte gå in.
  • Vi har många bra spelare i laget och många spelare med starka känslor. Vi behöver jobba med att bemästra dessa känslor och ha kvar huvudet i matchen när det inte går vår väg.

Med bara en träning i IFK Norrköping så startade Arnor Traustason matchen, ett beslut som Glen utvecklar:

• Lätt beslut att låta honom starta, på en träning kan man inte bli helt inspelad i laget men det är ändå ett lätt beslut på grund av den spelare han är.

IFK Norrköping – AIK 2-4 , Allsvenskan, 21/8, Platinumcars Arena

Mål: Ayari 13′, Stefanelli 36′, Bahoui 38′, Sigurdsson 90′, Sema 96′, Otieno 98′

Varningar IFK: Wahlqvist Egnell, Nyman,

Varningar AIK: Bahoui, Papagiannopoulos, Mendes, Ring

Utvisningar AIK: Vincent Thill 42′

Startelva IFK: Jansson – Wahlqvist Egnell 76, Lund, Eriksson, Eid – Traustason 69′, Ortmark, Sigurdsson – Levi 76′, Nyman, Shabani 57′

Avbytare: Lindgren, Ekpolo 76′, Telo, Binaku, Salihovic 69′, Sema 76′, Gudjohnsen 57′