IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 maj, 2024

Rekordpublik när IFK föll: “Just nu vinner vi inte fotbollsmatcher”

IFK Norrköping åkte på andra raka nederlaget förlusten när Hammarby vann med 2-1 (1-1) på PlatinumCars Arena. “Det är en tung förlust”, sammanfattar Arnór Traustason.

Säsongens mesta publiksiffra, 13 356 personer, en hyllad Arnór Sigurdsson som överöstes med kärlek innan avspark och ett nytt mäktigt tifo som täckte hela Curva Nordahl.

Det var en fotbollssöndag på PlatinumCars Arena som checkade i alla boxar för att kallas folkfest.

Det tråkiga: resultatet.

IFK Norrköping hamnade i underläge efter en kvart när Denic Gul avslutade. Tim Pricas frispark innebär att det var kvitterat – men det var gästerna som reste hem med alla poäng.

Marc Llinares var sist på 2-1-målet som sänkte Peking.

  • Det är en tung förlust. Vi får tillräckligt många lägen för att göra mål, men det gör vi inte. Då förlorar man matchen, säger Arnór Traustason.

Efter mål i fyra matcher i rad fick den formstarke islänningen lämna planen mållös. Och utan poäng. IFK är därmed tolva i den allsvenska tabellen efter åtta spelade omgångar.

  • Det är tungt just nu, såklart. Men det är träning i morgon igen. Bara att gå vidare, fortsätter Traustason som viftar bort att IFK skulle vara nedslaget.
  • Det är ingen kris. Säsongen har precis startat. Vi ska bara vinna fotbollsmatcher, det är vad det handlar om. Det gör vi inte just nu. Så det behöver vi göra.

Något IFK har chans till redan på torsdag när Kalmar FF tar emot på hemmaplan. Andreas Alm:

  •  2-1-målet kommer ganska hårt på oss. Det är ett offsidemål. Det har alla sett, gissar jag. Det är klart att det är hårt.  Det är en slumpartad träff, men oavsett hur mycket de tränat på det och hur mycket tajming det är så är det offside med en god marginal till att han skulle vara onside. Den är frustrerande, förstås.

 

IFK Norrköping – Hammarby IF 1-2 (1-1) 12/5 14:00, Allsvenskan, åttonde omgången PlatinumCars Arena, Discovery+ 

Mål: 0-1 (16) Denic Gul, 1-1 (33) Tim Prica, 1-2 (74) Marc Llinares.

Varningar, IFK: Yahya Kalley, Arnór Traustason.

Startelvan: Oscar Jansson – Anton Eriksson, Max Watson, Kevin Höög Jansson, Yahya Kalley (56) – Joseph Ceesay (66), Ismet Lushaku (88), Isak Ssewankambo (66), Arnór Traustason – Christoffer Nyman, Tim Prica.

Ersättare: Marcus Baggesen (56), Jesper Ceesay 66, Carl Björk (66), Vito Hammershöy-Mistrati.

Publiksiffra: 13 356.

Domare: Richard Sundell.

Halva potten

Vinnare: 1172

Vinstsumma: 13 190 kronor.

Andra pris Optiker Persson: 12750

Vinnarna kontaktas via sms.

Här kan du se presskonferensen med huvudtränarna Andreas Alm och Kim Hellberg.

 

Annonser