23 september, 2023

Referat och Presskonferens efter 2-2 mot BP

IFK Norrköping ledde med 2-0 in i andra halvlek men fick se sitt övertag uppätet av BP efter ett monstermål av Nikola Vasic som gav 2-2.

IFK Norrköping och BP startar matchen jämnt och om något är det BP som spenderar mest tid på motståndarens planhalva i inledningen av matchen. IFK kommer in i matchen mer och mer men får ett bakslag när Marco Lund får en smäll i huvudet. Dansken har fått en hård smäll och kamraterna tvingas byta ut honom redan i tolfte minuten. IFK skapar chanser och får snabbt till två avslut, ett på mål från Björk och ett utanför från Vito.  Sen kommer målet. Marcus Baggesen slår en stenhård boll som Vito skickligt fångar upp och passar in centralt i motståndarens box, där väntar Sigurgeirsson som slår till direkt och bollen rullar in i Sidklevs högra hörn. Ísak Andris första mål i IFK. Tio minuter senare kommer tvåan. Daniel Eid krigar sig förbi sin bevakning och tar sig nästan fram till stolpen längs kortsidan innan han slår in bollen snett inåt bakåt till en väntade Carl Björk som utökar ledningen. Resterande halvlek får BP lite mer initiativ men kamraterna håller undan halvleken igenom.

Efter pausen etablerar BP snabbt ett chansskapande anfallsspel och IFK har problem. Avsluten och hörnorna radar upp sig och tillslut får BP utdelning genom Oscar Pettersson. Yttern springer upp i plan med boll och vänder sedan blixtsnabbt in mot mål och avslutar i Janssons bortre hörn. Norrköping gör snabbt ett dubbelbyte och vänder något på matchen. Närmst kommer Arnór Traustason som kommer i ett friläge från sidan men Sidklev blockerarade avslutet ut till hörna. Det blir en kämpig avslutning för IFK som försvarar sig in i tilläggsminuterna med sin ledning. Men precis då kommer bollen in i box, Jesper Löfgren nickar upp den i luften och en felvänd Nikola Vasic cykelsparkar in 2-2. Tungt för kamraterna som tappat 2-0 ledning och när domaren blåser av matchen får poängen delas lika.

Presskonferens med Glen Riddersholm och Andreas Engelmark

BP – IFK Norrköping 2-2 (0-2): Allsvenskan omgång 24, lördag 23/9 klockan 17.30, Grimsta IP.

Mål: 0-1 `Ísak Andri Sigurgeirsson (19′), 0-2 Carl Björk (29′), 2-1 Oscar Pettersson (59′), 2-2 Nikola Vasic

Varningar: Vito Hammershöy-Mistrati, Daniel Eid, Anton Eriksson

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund (12′), Anton Eriksson, Marcus Baggesen (61′) – Kevin Höög Jansson (77′), Vito Hammershöy-Mistrati, Arnór Traustason – Ísak Andri Sigurgeirsson, Maic Sema (77′), Carl Björk (61′)

Ersättare: David Andersson, Wille Jakobsson, Jesper Tolinsson (12′), Yahya Kalley (61′), Jesper Ceesay (77′), Ari Skúlason (77′), Victor Lind (61′), Emil Roback