8 maj, 2023

Ravnell: “Känns som att vi står upp bättre än resultatet visar”

Kvällens match slutade 0-2 till bortalaget Rosengård, som nu får lämna Norrköping med samtliga poäng. “Det känns som att vi står upp bättre än vad resultatet visar” säger Ravnell om förlusten.

Gästerna var bollförande under stora delar av första halvlek, IFK fick försvara sig. Trots det var det ingen sprakande start, varken för IFK eller Rosengård, då första halvtimmen så gott som helt saknade målchanser åt båda håll.

Efter 38 minuter gav bortalagets bollinnehav till slut utdelning, när man genom Loreta Kallashi lyckades göra mål. 0-1, halvtidsvila i underläge.

Rosengård kom ut starkt efter pausen och matchbilden var sig lik – Rosengård hade bollen, IFK försvarade.

Bortalaget kunde efter dryga 5 minuter utöka ledningen till 0-2, denna gång tack vare Emilia Larsson.

IFK hade chanser att göra mål därefter men hittade inte nätet och gick slutligen från tillställningen mållösa och utan poäng.

Sabina Ravnell efter slutsignal:

• Det känns som att vi står upp bättre än vad resultatet visar. Det hade lika gärna kunna blivit lika i en sån här match och framförallt i andra halvlek står vi upp jättebra och vi har målchanser, det är bara att vi inte får dit den.

IFK Norrköping – FC Rosengård 0-2 : OBOS Damallsvenskan, omgång 7, Platinumcars Arena, 8/5.

Mål: Loreta Kullashi 38′, Emilia Larsson 50′

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Selma Cajlakovic (60′), Shannon Woeller, Ebba Handfast, Sabina Ravnell – Elsa Burvall (74′), Vilma Koivisto – My Cato, Chelsie Dawber (73′), Dilja Ýr Zomers (60′)

Ersättare: Tyra Berggården, Jennie Egeriis(60′), Azumah Bugre, Viktoria Veber, Lisa Johansson(73′), Nicole Robertson(60′), Lovisa Gustafsson.