IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 februari, 2022

Ravnell inför AIK borta: “Kommer bli en bra match för oss”

IFK Norrköping åker till Stockholm under lördagen för att möta AIK i försäsongens tredje träningsmatch. “Alla går in med inställningen att vi ska ge dem en jäkla match”, säger Sabina Ravnell.

Förra träningsmatchen var det Bollstanäs SK som stod för motståndet på hemmaplan. Trots en 2-0-seger var inte truppen helt nöjd med insatsen efter att de analyserat den i veckan.

  • Vi har sett att det är många delar vi behöver jobba på, men det är ju också de träningsmatcher är till för. Vi ska hitta de delarna vi behöver förbättra för att rätta till dem, säger Sabina Ravnell.

Vad behöver ni jobba på då? 

  • Vi har inte jobbat så mycket på anfallsspelet än, men där handlar det om att hitta de kombinationerna vi vill använda oss av. Sen vill vi vara bekväma med boll, rulla boll och ha tempo. Men även i försvarsspelet finns delar vi behöver jobba på. Vi låg bra i försvar i matchen mot Linköping men var lite sämre mot Bollstanäs. Där handlar det om att vi ska kunna pressa högt och inte bara ligga lågt.

Nu väntar AIK som motståndare på Skytteholms IP klockan 13:15 på lördagen. Ett lag som gick upp i damallsvenskan till 2021 och nu går in på sin andra säsong i Sveriges högsta division.

  • Alla går in med inställningen att vi ska ge dem en jäkla match. Jag tror det blir en väldigt bra värdemätare då de inte hamnade så högt i allsvenskan förra säsongen. Vi vill ändå vara i toppen av Elitettan så jag tror det kommer bli en bra match för oss, säger Ravnell och fortsätter:
  • Annars vet jag inte så mycket om AIK som lag. De har kunnat etablera sig lite i allsvenskan nu och hållit sig kvar. De är fortfarande inget topplag och har flera Stockholmslag att slåss emot, men mycket mer än så vet jag inte.

Sabina Ravnell själv har tidigare spelat på offensiva positioner – men har efter att hon kom tillbaka efter sin skada förra säsongen mest synts till i försvaret.

  • Jag vill spela offensivt och ser mig själv som en offensiv spelare. Jag har blivit nedflyttad på vänsterbacken för att vi inte haft någon annan att ha där och jag har gjort bra ifrån mig på den positionen. Men jag föredrar att spela offensivt, säger Ravnell.

Du gjorde ändå två mål från försvarsposition förra säsongen när du följde med upp i anfallen. Du känner dig inte sugen på en wingback-roll? 

  • Det är inte den positionen jag har som förstahandsval om man säger så, säger Ravnell och skrattar till.
  • Sen är det klart att om jag blir satt där så spelar jag där. Men det blir väldigt fysiskt påfrestande att vara wingback då man får springa så pass mycket som man får. Så jag är hellre bara offensivt.

AIKIFK NORRKÖPING, LÖRDAG 12 JANUARI 13.15, SKYTTEHOLMS IP

Annonser