IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 oktober, 2020

Rasmus Lauritsen lämnar IFK Norrköping

IFK Norrköping säljer Rasmus Lauritsen till kroatiska Dinamo Zagreb. ”Jag kommer sakna er och önskar såklart allt det bästa för IFK Norrköping i framtiden”, säger Rasmus Lauritsen.

Rasmus Lauritsen kom till IFK Norrköping från danska Vejle i januari 2019, och han har under sitt 1,5 år i IFK Norrköping gjort ett stort avtryck i klubben.

  • Vi känner en oerhörd stolthet över att kunna göra den här typen av affär och sälja en spelare till en europeisk toppklubb som Dinamo Zagreb, säger manager Jens Gustafsson.
  • Rasmus blev snabbt en spelare som vann våra och supportrarnas hjärtan med sitt uppoffrande spel och hans vilja att alltid sätta laget först. Det har varit ett privilegium att arbeta med honom och se hur han varje dag arbetat för att bli bättre. Det är extra roligt att lyckas hjälpa en sådan spelare vidare i sina drömmar.

Lauritsen hann med att göra 48 allsvenska matcher, i vilka han gjorde elva mål och sex assist, för IFK Norrköping. Totalt blev det 57 matcher, tolv mål och sju assist för Rasmus Lauritsen i IFK Norrköping.

  • Jag är otroligt tacksam för tiden i IFK Norrköping. Jag vill rikta ett stort tack till alla som är involverade i klubben, mina lagkamrater och fansen, som tog emot mig från första dagen. Det här är ett stort steg för mig och något jag inte kunde tacka nej till, men jag kommer att sakna er och hoppas såklart allt det bästa för IFK Norrköping i framtiden. Jag har bara bra saker att säga om klubben och vi kanske ses igen, säger Rasmus Lauritsen.

Tack för allt och lycka till i framtiden, Rasmus Lauritsen!

Annonser