IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 juni, 2020

Rasmus Lauritsen inför premiären: ”Jag har höga förväntningar på oss”

Imorgon spelas äntligen den allsvenska premiären när Kalmar FF kommer till Östgötaporten. En som verkligen ser fram emot att spela tävlingsmatcher igen är Rasmus Lauritsen.

– Det känns i hela kroppen nu, jag har längtat i sju månader sedan den sista allsvenska matchen ifjol, nu är det bara att köra!

Har det varit svårt att hålla sig motiverad under alla träningar den här långa perioden?

– Jag tycker att det har varit enkelt att hålla sig motiverad trots allt. Jag vill alltid bli bättre och vara beredd när matcherna väl skulle dra igång. Men det är klart att det har varit märkligt och konstigt att inte veta när vi ska börja spela.

– Jag tycker att vi alla verkligen har gjort vad vi kan för att göra det bästa av situationen. Tränarna har anpassat det bra och vi har spelat mycket fotboll på träningarna och försökt hålla det matchlikt – det har inte bara varit löpträning.

Känner du att ni är redo för allsvensk premiär till helgen?

– Jag skulle bli besviken om det inte syns hur hårt vi har jobbat under den här perioden när det väl drar igång. Vi har jobbat hårt fysiskt, tekniskt och mentalt, det kommer att märkas.

Det känns verkligen som att du får extra energi av publiken och tvärtom, hur kommer det att bli för dig att spela utan publik?

– Jag kommer att sakna publiken och samspelet med supportrarna mycket, det kommer hela laget att göra. Att den energi som kommer från publiken, speciellt på hemmaplan saknas gör att vi spelare får ta ett ännu större ansvar och komma med ännu mera laddning till matcherna. Publiken är en jättestor del av fotbollen för mig och jag tror att folk kommer att börja uppskatta publiken ännu mer efter den här perioden.

Det är ingen risk att du är övertaggad?

– Man får hitta rätt anspänningsnivå, jag hoppas att jag inte åker på ett kort direkt, säger Rasmus med ett stort skratt.

Det har varit en speciell försäsong på alla sätt och vis. Inget lag har spelat matcher på väldigt länge och det är stora skillnader i hur man kan analysera sina motståndare.

– Först tränade vi och förberedde oss på att möta Malmö FF och nu blev det Kalmar FF istället. Vi har jobbat mycket med video på oss själva, hur vi vill spela och att hitta vår spelform. Vi har en idé om hur Kalmar spelar och vilka spelare som finns i laget men de skulle kunna ställa upp med en helt ny formation också. Det viktiga blir att vi har koll på vår taktik och våra grejer och så får vi göra anpassningar under matcherna.

Vad kan man säga om Kalmar FF som motståndare?

– Kalmar var bra i båda mötena ifjol och vi hade det tufft. Det är ett fysiskt lag som är bra på fasta situationer men jag gillar att möta den typen av lag där man blir utmanad fysiskt också. Det är viktigt att jag tar ansvar och vinner mina dueller i matchen.

Matchen blir också den första på Östgötaportens nya underlag.

– Det är en riktigt bra plan, det är alla spelare överens om. Vi har också fått tid att spela på den ordentligt vilket gör att vi känner planen och den är klart bättre än den förra.

Vad är det som skiljer den här planen från den förra?

– Den är mjukare att springa på och mjukare för kroppen men samtidigt går bollen snabbare på marken. Bollkontrollen blir bättre.

Till sist, vad tycker du att man kan ha för förväntningar på IFK Norrköping i Allsvenskan 2020?

– Det finns många bra lag i Allsvenskan men jag har höga förväntningar på oss. Speciellt efter hur bra vi var i slutet av förra säsongen. Vi har tappat några bra spelare men spelarna som kommit in är också bra. Jag tror att vi som grupp är ännu mer samspelta nu än ifjol och utan att säga någon placering så har jag höga förväntningar på oss och det tycker jag att våra supportrar kan ha också. Har man ett bra lag som vi har så ska man ha höga förväntningar på oss.

Annonser