18 mars, 2023

Rapport om dagens matcher

Både damerna och herrarna träningsspelade hemma på Platinumcars Arena under lördagen. Damerna tog en stark seger mot Vittsjö, och herrarna spelade en mållös match mot Östersunds FK.

Först ut var damerna, och för deras del var det genrep som gällde. Allsvenska konkurrenten Vittsjö stod på andra sidan och utgjorde ett bra test inför premiären den 27e mars.

IFK Norrköping tog tag i bollen ganska omgående i matchinledningen.

I den 18:e minuten kom ledningsmålet. Chelsie Dawber, som anslöt precis innan avresan till träningslägret, fick bollen i straffområdet och smällde via ribban in sitt första mål i IFK-tröjan.

IFK Norrköping fortsatte ha kommandot och hade en del lägen för fler mål i första, men något mål blev det inte.

I andra var det ännu bättre inledningsvis. I mitten samlade Elsa Burvall, My Cato och Vilma Koivisto upp varenda boll, försvaret var som vanligt ramstarkt och framåt hotade Leidhammar, Dawber och Zomers.

Det fanns gott om målchanser att göra både 2- och 3-0 och stänga matchen, men det sista saknades.

När IFK Norrköping inte lyckades stänga matchen svängde det åt andra hållet i slutskedet. Sofia Hjern stod för flera fina räddningar och hindrade kvittering från gästerna.

Försvarsklippan Ebba Handfast summerar matchen:

• Jag är sjukt nöjd, jag tycker vi äger i stort sett hela matchen även om vi tappar lite i slutet. Vi har full kontroll, skapar massa målchanser, fint anfallsspel och bra försvarsspel. Det känns verkligen som att vi är redo för premiären.

Mer med Ebba finns på IFK Norrköpings sociala medier.

Så fort damerna var färdiga klev herrarna på för att göra sig redo för avsparken mot ÖFK klockan 15.30.

Det var en intensiv match med mycket duellspel, heta känslor och spelavbrott. Det var få chanser åt båda håll och det var inte speciellt nära 1-0 för något av lagen.

IFK Norrköping behövde dessvärre göra några ofrivilliga byten under matchen.

Efter att knappt första halvlek passerat tvingades Victor Lind till byte efter en smäll i ryggen, i andra halvlek blev Daniel Eid liggandes efter en nickduell och även inbytte Isak Ssewankambo gick av planen skadad.