IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 december, 2023

Rapport inför sista gruppspelsmatchen i de Skandinaviska mästerskapen

Efter 6-0 krossen av Hammarby IF har IFK Norrköpings P19-lag avverkat hälften av matcherna i de Skandinaviska mästerskapen. I den sista gruppspelsmatchen som spelas idag lördag 16:00 möter man norska Strømsgodset TF som ännu inte tagit poäng eller gjort mål under turneringen.

IFK Norrköping ställde upp med tio nya spelare från start mot Hammarby IF jämfört med första matchen mot Silkeborg. Den yngre startelvan tog för sig och hade redan gjort 3-0 innan halvtid. Hammarby pressade på från start i andra halvlek men när de tröttnade mot slutet kunde kamraterna med kraften från inhoppande spelare göra ytterligare 6-0 i andra halvlek. Du kan se reprisen av matchen på Fotboll Play. I den sista gruppspelsmatchen, som spelas idag lördag 16:00, väntar norska Strømsgodset TF som förlorat bägge sina matcher hittills. Vinst mot norrmännen garanterar däremot inte en förstaplats trots att man leder gruppen i nuläget. Silkeborgs IF har fördelen efter att de vann straffsparksläggningen efter lagens match i måndags. Den träder däremot bara i kraft om man har samma poäng och målskillnad som IFK, vilket i skrivande stund betyder att man måste komma ifatt med fyra mål i målskillnad.

Assisterande tränare David Martinez och Mario Bobuiescu inför matchen:

David: Det var en bra insats med ett yngre lag mot Hammarby som alltid är tuffa att möta. De pressar högt, är intensiva och aggressiva men grabbarna gjorde det bra i försvarsspelet, var organiserade, följde instruktionerna och var effektiva i anfallet.

Det var en yngre startelva som prövades mot “Bajen”, hur tycker ni de skötte utmaningen?

Mario: På ett väldigt bra vis, förutsättningarna var inte topp för dem då flera av dem inte spelat så mycket med vårat lag tidigare. Så sett till det var det jättebra. Som David sa innan, vi är effektiva offensivt och visar en variation i anfallsspelet med flera fina mål.

D: Vi märkte det direkt på uppvärmningen att fokuset var bra, det var proffsigt av dem och det speglades i matchen. De ville ha den här chansen och de tog den.

Det är ett väldigt fint gäng, hur har ni arbetat för att forma den här gruppen?

D: Det är inte lätt, det pågår nu och har pågått två år bakåt. Det är något man jobbar med hela tiden och från oss ledare är det viktigt att spelarna känner att vi tror på dem och att de kan lita på oss. Vi försöker skapa relationer med dem, lära dem att det är ok med misstag men också att de måste göra allt de kan för att utvecklas. Vi är här för att stötta dem, först som personer och som spelare.

M: Samtidigt är de bra på att stötta varandra. Vi jobbar dagligen med dem som David säger men de visar prov på det själva och är väldigt omhändertagande mot nya spelare. Är trevliga och inbjudande mot varandra som gör att man trivs, motiveras att vara i vår miljö och därför också utvecklas som spelare.

Inför denna sista gruppspelsmatch, hur ser belastningsläget ut i truppen?

M: Den är ok, mycket vila på flera spelare och samtliga i truppen har spelat minuter. Med utgångsläget fyra matcher på åtta dagar är det väldigt bra, det är klart det är trötta ben men det behöver de vänja sig vid.

D: I en turnering över få dagar är det oerhört viktigt att belasta på rätt sätt. När vi valde att starta 10 nya spelare i andra matchen så fick vi ett bra resultat, det visade på truppens bredd och att de har kvaliteter för att bidra.

Vad har ni för bild av motståndarlaget Strømsgodset?

M: Ett skickligt lag som vill spela fotboll, ett aggressivt och intensivt gäng med ett högt bolltempo när de själva har bollen men också i sitt försvarsspel där de kliver högt. Vi förväntar oss ett bra motstånd men vi känner oss förberedda i vilka ytor vi ska utnyttja och såra dem i. Vi har goda möjligheter att göra en bra match och då kommer resultatet bli bra.

Att föra boll och vara aggressiva i sitt försvarsspel är ju något som många akademilag vill göra i Sverige. Tror ni matchbilden kommer vara lik den ni ofta mötts av i P19 Allsvenskan?

M: Jag tror det, däremot tror jag Strømsgodset är något vassare än många lag i vår serie. Deras intensitet är högre än många andra lag och det förväntar vi oss.

D: De har kvaliteter och svagheter som vi har i åtanke inför denna match. Ett tufft motstånd, men vi är redo.

Vad ska vi göra för att vinna gruppen?

M: Då behöver vi nog vinna mot Strømsgodset. Om inte Silkeborg slår Hammarby med många mål.

D: Om vi följer vår plan som vi ska så vinner vi matchen och gruppen. Silkeborg har en tuff motståndare kvar att möta och jag tror inte Hammarby kommer förlora med så stora siffror igen.

Grupp A

Lyngby BK och IFK Göteborg fortsatte dominera sina motståndare i gruppen. Kamraterna från Göteborg slog Odd BK med 6-2 och Lyngby slog Rosenborg BK med 4-0. Nu möts de i ett avgörande möte om förstaplatsen medan norrmännen spelar om tredje eller fjärde plats.

  1. Lyngby BK – 6 poäng +9 målskillnad
  2. IFK Göteborg – 6 poäng +8 i målskillnad
  3. Rosenborg BK – 0 poäng -8 i målskillnad
  4. Odd BK – 0 poäng -9 i målskillnad

 

Grupp B

Silkeborg IF vann med 2-0 mot Strømsgodset TF i den andra omgången. IFK Norrköping besegrade Hammarby IF med 6-0 vilket ger kamraterna en ledning på fyra mål i målskillnad mot Silkeborg. Grupptvåan har däremot en senare avsparkstid i den tredje omgången och kommer vara på det klara med vilka förutsättningar som krävs för att vinna gruppen.

  1. IFK Norrköping – 4 poäng +6 i målskillnad
  2. Silkeborg IF – 4 poäng +2 i målskillnad
  3. Hammarby IF – 3 poäng -5 i målskillnad
  4. Strømsgodset TF – 0 poäng -3

Varningar: IFK Norrköpings Ture Sandberg, Åke Andersson och Noel Sernelius har alla blivit varnade en gång tidigare under turneringen. En varning mot Strømsgodset betyder att de inte får spela i placeringsmatchen på måndag.

 

Strømsgodset TF – IFK Norrköping: Skandinaviska mästerskapen Grupp B omgång 3, lördag 2/12 klockan 16.00, Marbella Football Center

Annonser