IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 oktober, 2019

Rapport från medlemsmötet

Under tisdagskvällen hölls IFK Norrköpings medlemsmöte för året. Mötet hölls på Östgötaporten och nedan följer en rapport från kvällen.

Peter Hunt öppnade mötet och välkomnade medlemmarna med att slå fast att tillståndet är gott i föreningen.

Sedan var det Jens Magnussons tur att gå igenom IFK-koncernens olika verksamheter. Jens lyfte bland annat IFK Norrköping konferens & restaurangs goda resultat för året, informerade om Norrköpings Idrottsparks stora investeringar i form av belysning och vändkors i samband med sommarens europaspel och presenterade föreningens CSR-arbete och satsningen på e-sport.

IFK Performance Center har efter sommaren haft en positiv utveckling gällande antalet medlemmar.

E-sporten är ingen ny verksamhetsgren inom IFK Norrköping utan kommer att drivas i projektform för att ta fram ett beslutsunderlag för medlemmarna som på sikt kommer att få ta ställning till om det ska tas in i föreningen.

På den sista raden kommer det att bli ett stort plus även detta år även om föreningen har ett underskott i driften. Den stora satsningen på våra digitala plattformar är något som lyftes i ett led att ytterligare öka intäkterna på sikt och ge både våra supportrar och våra partners ytterligare mervärde i framtiden.

Även om publiksnittet är något under budget för säsongen så ser det bra ut på intäktssidan där budget kommer att slås.

Jens Gustafsson pratade om en skakig start på säsongen där tomrummet efter Andreas Johansson och Daniel Sjölund varit svårt att förutsäga. Jens var nöjd med säsongens avslutande två tredjedelar och både han och spelartruppen är väldigt laddade för ett 2020 där man känner att man har potential till att få ut ännu mer än under denna säsong. Jens slog fast att ingen spelare i dagens trupp hittills har nått sitt absoluta max och att man vill sälja spelare vid tidpunkten man känner att det inte går att få ut mer.

Ingela Andersson från styrelsen berättade om en tuff vinter för IFK Dam där man hade svårt att få ihop det både på spelar- och ledarsidan. När säsongen väl kom igång gick det dock väldigt bra och vid sommaruppehållet hade man serieledningen med en väldigt ung trupp. Till slut slutade man på andraplats i serien och tog hem Danske Banks damcup.

Akademichef Tony Martinsson pratade om ungdomsverksamheten med drygt 450 spelare med 50 olika nationaliteter och 100 ledare. Han berättade vidare att det årligen är cirka 1000 spelare i åldrarna 16-19 år som hör av sig till föreningen och vill spela hos oss – något som till stor del beror på de senaste årens framgångar och viljan att släppa fram unga spelare.

U17 och U19 gick båda två till slutspelsserien och U16 gick till semifinal i den nationella serien.
Förvärvet av Himmelstalund och Hagahöjdens klubbhus beskrevs vidare av ”Tonna” som grundbulten i akademins framtida arbete.

Efter dessa föredrag var det dags för inkomna frågor från medlemmarna och det diskuterades allt från ekonomi och organisation till e-sport och souvenirutbud.

”Vi har inte varit med fingrarna i syltburken på dessa pengar” slog Peter Hunt fast efter att ha redogjort för hur de ökande centrala intäkterna ser ut från säsongen 2020.

”Vi har knutit en rad nya avtal kopplade till e-sporten och har räknat hem satsningen redan nu”, kommenterade Jens Magnusson e-sporten.

En annan fråga som aktualiserats under veckan är den om VAR där Peter Hunt tror att det på sikt kommer bli svårt för svensk fotboll att hålla sig utanför.

Avslutningsvis pratade matchorganisationen om arbetet med säsongens avslutande match mot Djurgårdens IF och medlemmarna fick svar på sina frågor om arbetet inför, under och efter evenemanget.

IFK Norrköping tackar alla medlemmar som deltog på mötet – det är ni som är Norrköping!

Annonser