IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 april, 2024

Publikinformation: IFK Norrköping – GAIS

På söndag klockan 14:00 spelas årets andra hemmamatch. IFK Norrköping får besök av GAIS på PlatinumCars Arena. Nedan följer information för dig som ska gå på matchen.

BILJETTER och ENTRÈER
Säsongskort och matchbiljett gäller – klicka här för att komma till biljettsidan, besök Holmenhallen i samband med matchdagen eller sväng förbi våra biljettluckor. Öppet från 12:30.

Reducerat pris gäller barn/ungdomar mellan 4-19 år, studenter med giltig studentlegitimation samt pensionärsrabatt som ska kunna styrkas med legitimation i entrén. Förtidspensionärer måste alltid uppvisa legitimation samt intyg från Försäkringskassan.

Barn 0-3 år har gratis inträde på hela arenan (på sittplats skall medföljande barn sitta i knät på betalande).

I skrivande stund (11:45 14/4) pågår sedan några timmar en
polisinsats på Sankt Persgatan i centrala Norrköping, vägen är avspärrad. Ha det i åtanke på väg till matchen. 

SÄKERHETSINFORMATION
Sedan slutet av förra året råder väskförbud vid offentliga tillställningar. Enligt Polismyndigheten innebär det att inga väskor är tillåtna på arenorna i Allsvenskan, det gäller alla storlekar. Detta inkluderar även plastpåsar, genomskinliga eller täckta. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för personer med barn som har behov av skötväska.
Läs mer om väskförbud på Polismyndighetens hemsida – klicka här. 

Av säkerhetsskäl kommer bilvägen på Ektorpsgatan att ha begränsad framkomlighet.

PlatinumCars Arena är en helt rökfri arena. Det är förbjudet enligt lag att röka på eller i direkt anslutning till idrottsanläggningar. Det kommer alltså inte att byggas några rökrutor vid entréerna och personer som trotsar rökförbudet riskerar att bli avvisade från arenan.

BOBBIE FRIBERG DA CRUZ GÄSTAR SPORTBAREN

Senast vi mötte Gais i Allsvenskan stod Bobbie Friberg da Cruz på plan – på söndag hittar ni honom i Sportbaren vid Curva Nordahl. Från 13:15 intervjuas den tidigare IFK-spelaren av Mårten Mellberg. Biljett till Curva Nordahl krävs för inträde.

MAT & DRYCK
Du vet väl att alla oavsett vart på arenan man sitter kan äta i vår fina restaurang? Boka din plats här.
Du som har bokat plats i restaurangen är välkommen 90 minuter innan avspark. Observera att alla i sällskapet måste ha en giltig matchbiljett.

På västra “VM” läktaren:
Nytt för i år: Bar 1897 har öppet för alla. Här erbjuds varmt, men enklare käk och dryck. Den perfekta uppladdningen för match! Restaurang Zamora är vår matchrestaurang med buffémat på våning 3. Nytt för i år är att vi också säljer kycklingkorv i kiosk 7. Du hittar in till restaurangen via Entré 6. Utanför entré 1 erbjuds även falafel och kebab.

På Östra läktaren hittar du:
Foodcourten med pizza och kryddiga korvar, öl, vin och mer.  Även i Fenixbaren serveras pizza, öl och vin. Kycklingkorv säljs i kiosk nr 4.

Vid Curva Nordahl: Ladda upp inför matchen i Curvabaren. Fint erbjudande på öl och hamburgare/pizza.
Erbjuder vi pizza och kryddig korv i Curvakiosken. Nytt för i år är även kycklingkorven som hittas i kiosk 5.

MATCHTORGET
Vi fortsätter med det uppskattade Matchtorget, som i samband med varje match har öppet 90 minuter innan avspark på Ektorpsgatan utanför entré 4A. Här kommer det bland annat finnas ansiktsmålning och skottborg – för att på bästa sätt tillsammans ladda upp inför matchen. Alla supportrar, i alla åldrar, är välkomna för att tillsammans ladda upp inför våra hemmamatcher på bästa sätt.  Vid 12:00 drar uppladdningen igång.

Terrassen på västra läktaren öppnar samtidigt och här serveras pizza, öl och förstås även annan dryck. Svenska Kyrkan finns vid Familjeläktaren och erbjuder grillade hamburgare.

PARKERING

Parkeringen på Södra planen är öppen och nås via Ektorpsgatan. Parkeringen kostar 30 kronor som du betalar via Swish.

SOUVENIRER
Matchens vara är “Stadshalsdukar”. Den kostar för tillfället 249:- (ordinarie pris 299:-) och finns att köpa på ifkshop.se och på arenan.

Souvenirer finns till försäljning precis innanför entré 1 (mellan Curva Nordahl och VM-läktaren), vid entré 2 och i alla kiosker. Den nya matchtröjan finns i Holmenhallen, Souvenirshopen på entré 1 och butiken i city.

 

IFK Norrköping – GAIS 14/4 14:00, Allsvenskan, PlatinumCars Arena, Discovery+ 

Annonser