IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 oktober, 2020

Prestigeturneringen SEF Trophy livesänds av IFK Norrköping

24 av Sveriges bästa P15-lag kommer i slutet av oktober ställas mot varandra i SEF Trophy, som arrangeras av IFK Norrköping. Samtliga matcher kommer att livesändas av IFK Norrköping.

P15-turneringen SEF Trophy brukar vanligtvis arrangeras i samband med sommarens Gothia Cup-vecka, men i år tvingades Svensk Elitfotboll till ett annorlunda upplägg då coronapandemin tyvärr satte stopp för det evenemanget.

Istället står IFK Norrköpings som värd för turneringen den 26-30 oktober. Totalt kommer 24 av Sveriges främsta P15-lag delta, fördelade i sex olika grupper.

– Förra sommarens SEF Trophy i Alingsås höll en mycket hög nivå med många duktiga lag och jämna matcher. Eftersom vi tvingades ställa in denna sommaren så är det en utmärkt lösning att genomföra turneringen i Norrköping på höstlovet istället. Under den här speciella säsongen har ju killarnas seriespel påverkats negativt med färre matcher, så det känns bra att vi kan samla 24 klubbars P15-lag i en högkvalitativ turnering, säger Svante Samuelsson, sportchef för Svensk Elitfotboll.

På grund av nuvarande restriktioner kommer ingen publik tillåtas på plats. Föräldrar, anhöriga och andra som vill ta del av all spänning kommer istället kunna se samtliga matcher via Solidsport. Matcherna spelas på konstgräs, 2×30 minuter, och de två bäst placerade lagen i varje grupp, samt de fyra bästa treorna, går vidare till A-slutspelet. Övriga lag gör upp om placeringarna 17-24.

– Vi ser fram emot att se högklassig ungdomsfotboll här i Norrköping under den aktuella veckan och är också tacksamma över att kunna erbjuda publiken möjligheten att se matcherna live via oss, säger Tony Martinsson, akademichef i IFK Norrköping.

Se matcherna live och när du vill på solidsport.com/sef-trophy – klicka här! Du får tillgång till alla matcher och repriser med All Access för 199 kr (ordinarie pris 229 kr.)

Du som är månadsprenumerant på solidsport.com/ifknorrkoping kan också se matcherna – registrera dig här för 99 kronor/månaden! 

Annonser