18 september, 2023

Presskonferens och referat efter 2-0 förlusten mot Mjällby

IFK Norrköping förlorade med 2-0 mot Mjällby AIF. Efter en stabil första halvlek fick bortalaget ett tidigt mål i andra halvlek och tog sedan över kontrollen av matchen. “Vi är inte nöjda med hur matchen förlöpte i den andra halvleken”, säger huvudtränare Glen Riddersholm efter förlusten.

IFK Norrköping steg in i första halvlek med en hög backlinje och fick inledningsvis kontrollera matchbilden. Backlinjen låg högt upp och man lyckades att plantera spelet på Mjällbys planhalva till stor del. Blekingarna som är erkänt skickliga i sitt försvarsspel kunde dock följsamt försvara och täppa till de farligaste ytorna. Kamraterna vinner många hörnor och frisparkar men den riktigt vassa målchansen saknas både hemma- och bortalaget. Mjällby tvingas till ett byte redan i första halvlek efter att Tom Pettersson i en duell börjat blöda kring ögontrakten och byttes ut för Noah Eile. Mållöst i första halvlek.

Andra halvlek är ung när första målet kommer. På kontring får Mjällbys Anton Ståhl med sig bollen och passar fram centralt till Leo Walta som avslutar, Oscar Jansson är på bollen men returen går upp i luften och studsar retligt in i målet. Matchbilden förändras, Mjällby hanterar skickligt sitt utgångsläge och vinner många frisparkar och inkast längs planens kanter. Spelet hackar och både publiken och IFK:s spelare irriterar sig på hur tempot sjunker. Norrköping genomför flera byten i andra halvlek men förändringen i rätt riktning uteblir ute på plan. Matchen förblir svårspelad och Mjällby trivs. Leo Walta får avsluta kvällen med ett till mål. Mjällby kontrar och Moro får upp bollen till Max Fenger som utanför boxen släpper ut bollen till Walta, finnen skottfintar med vänsterfoten, lägger över bollen till höger och placerar den i Janssons vänstra stolpe in i mål. Sju minuter står på tavlan men IFK lyckas inte skapa något innan domaren blåser av matchen.

Presskonferensen med huvudtränarna Glen Riddersholm och Anders Torstensson

IFK Norrköping – Mjällby AIF 0-2 (0-0): Allsvenskan omgång 23, måndag 18/9 klockan 19.00, Platinumcars Arena.

Mål: 0-1 Leo Walta (47′), 0-2 Leo Walta (85′)

Varningar: Marco Lund, Gudmundur Baldvin Nökkvason

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (83′), Marco Lund, Jesper Tolinsson (83′), Marcus Baggesen  – Jesper Ceesay (76′), Arnór Traustason, Vito Hammershøy-Mistrati,  – Victor Lind (76′), Christoffer Nyman (K), Carl Björk (66′)

Ersättare: David Andersson, Kevin Höög Jansson(66′), Ari Skúlason (83′), Maic Sema (76′), Ísak Andri Sigurgeirsson (76′), Fritiof Hellichius, Stephen Bolma, Emil Roback (83′)