IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 februari, 2024

Presentation av valberedningens förslag

Den 26 februari är det dags för IFK Norrköpings årsmöte, och på valberedningens förslag till styrelse finns fyra nya namn.

Idag är det en vecka kvar till årsmötet, och i fredags presenterades valberedningens förslag till styrelse. Ordförande Sakarias Mårdh och ledamot Ingela Andersson föreslås för omval på två respektive ett år, Patrik Jönsson och Jonas Lind har ett år kvar, och därutöver är det fyra nya namn som presenteras.

Göran Bergort, Anki Ekqvist och André Skagervik är föreslagna som ledamöter för en period av två år, och Lena Jessen som suppleant för ett år. Vilka är det?

 


 

Göran Bergort

Bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Falun, och har min bakgrund och passion inom idrott – framför allt fotboll. Jag började som sjuåring i moderklubben Falu BS och tog steget över till IK Brage 1988 innan karriären gick vidare till IFK Norrköping. Där hade jag mina absolut roligaste och bästa säsonger mellan 1991–1996.

Sedan 2005 bor jag i Söderköping och på fritiden umgås jag helst med familjen: med min hustru, våra fyra döttrar och två barnbarn som är den närmsta familjen. Utöver det så hinner jag med en del tennis, padel och golf.

Parallellt med fotbollskarriären har jag jobbat inom Swedbank och haft olika ledarfunktioner och chefsroller under de senaste 13 åren.

Relation till IFK Norrköping

Efter några år som tränare i olika föreningar fick jag möjligheten att leda IFK Norrköping under två säsonger 2009-2010 med målsättningen att ta laget tillbaka till allsvenskan. Det blev verklighet 2010, vilket jag är enormt stolt över.

Syn på uppdraget

Att få möjlighet att bidra till IFK Norrköpings utveckling via ett styrelseuppdrag ser jag som en ära och stolthet, med främsta målsättning att värna om och stärka varumärket IFK Norrköping.

Vad kan du bidra med i styrelsen?

I mitt styrelseuppdrag vill jag tillföra min kunskap, erfarenhet och passion för fotboll som jag skaffat mig under mina år som spelare och tränare. Jag ser också att mina ledarerfarenheter, både från fotbollen och mitt nuvarande yrke inom Swedbank, kan bidra kopplat till frågor gällande organisation, styrning och andra funktioner. Jag vill också använda mitt nätverk för att bygga och bevara relationer.

 


 

Anki Ekqvist

Bakgrund

Jag är finlandssvensk, kommer från Hangö i sydligaste Finland och flyttade till Sverige 2000. Jag har jobbat med idrott och försäljning i nästan hela mitt liv. Jag är en allmän idrottsnörd – älskar all idrott – och brinner verkligen för föreningslivet. Jag har min utbildning inom idrotten och och har bland annat jobbar som klubbchef i Norrköping Tennisklubb i tolv år.

Jag är försäljningschef på Elite Grand Hotel och bor i Norrköping med min familj. Jag har en stark idrottsbakgrund på hög nivå med främst tennis, längdskidåkning och friidrott. Idag spelar jag padel på elitnivå och mycket golf. På fritiden gillar jag att vara ute i naturen, odla och umgås med mina nära och kära.

Relation till IFK

Jag går på matcherna så ofta jag kan och jag känner verkligen att IFK är för Norrköping. Jag haft äran att jobba med IFK från partnersidan under flera år, och man följs åt i medgång och motgång. Jag gillar att se utvecklingen som skett då vi nu har två lag i allsvenskan.

Syn på uppdraget

Jag är väldigt stolt och smickrad över frågan, det är ett ärofyllt uppdrag. Det är ett starkt varumärke och det finns en stolthet över IFK i staden. Det skulle vara fantastiskt roligt att få vara med och bidra till att stärka IFK Norrköping ännu mer.

Vad kan du bidra med i styrelsen?

Jag tror att jag med min bakgrund och nätverk kan bidra till att utveckla marknads- och säljprocesser, och som tidigare klubbchef kan jag bidra med klubb- och organisationsutveckling. Jag har kunskap om hur en förening drivs, och vilka utmaningar och möjligheter som finns.

 


 

André Skagervik

Bakgrund

Jag kommer ursprungligen från Skåne men bor i Norrköping sedan 2001. När jag inte spenderar tid med familjen och barnens fritidsaktiviteter ägnar jag mig gärna åt träning (är fortfarande aktiv inom lokalfotbollen).

Idag jobbar jag som VD för iDoc Group, fyra bolag med fokus på att skapa framtidens vårdlösningar. Min bakgrund innefattar roller som marknadschef för större globala företag (Holmen och Ottobock), affärs- och marknadschef för Rehband, strategichef för en större kommunikationsbyrå och ansvarig för Stadiums digitala marknadsföring och kommunikation.

Relation till IFK Norrköping

Jag har haft förmånen att jobba med IFK under många år, dock från partnersidan. I min roll på Holmen hade jag ansvar för huvudpartnerskapet och har därmed fått en väldigt, väldigt bra inblick i verksamheten. Förutsatt att man blir invald så skulle det vara oerhört inspirerande att ta vidare engagemanget, då från ett styrelseperspektiv.

Syn på uppdraget

Det är såklart väldigt hedrande att vara tilltänkt och jag ser på uppdraget med en blandning av ödmjukhet och en hög ambition av att kunna bidra. IFK är ett av stadens absolut viktigaste varumärken och utgör en så viktig del för så många, genom hela samhället – för supportrar, barnidrotten, inkludering och jämställdhet, elitidrotten, samarbetspartners och för Norrköping som stad.

Vad kan du bidra med i styrelsen?

Marknadsföring, affärsstrategi och ledarskap är tre punkter som jag skulle säga varit återkommande i mitt yrkesliv. Med dessa i åtanke hoppas jag kunna bidra extra mycket kring vart IFK är på väg och hur man konkret skall kunna komma dit tillsammans med både interna organisationen, supportrar, samarbetspartners och övriga ambassadörer. Och jag hoppas framförallt kunna kombinera långsiktighet med att få saker gjorda, varje dag.

 


Lena Jessen 

Bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Norrköping, och bor med min man i Jursla. Jag är civilekonom i grunden, och började min bana på Skattemyndigheten. Därefter jobbade jag tio år i revisionsbranschen, och sedan som administrativ chef på VTI (väg- och transportforskningsinstitutet). Nu är jag inne på mitt tolfte år som administrativ chef på Returpack Pantamera. Jag har hand om ekonomi, IT och verksamhetsstyrning och jobbar med verksamhetsutveckling, inköp och controlling.

Relation till IFK

Jag och min man har stått på Curvan under de snart tio åren den funnits, det är inte mycket som kan hindra oss från att missa en match – gör vi det ser vi allt på TV. Vi har två barn, och är det något vi har gemensamt i familjen är det IFK Norrköping, Eldkvarn och Krunegård.

Syn på uppdraget

För det första är det en stor ära att över huvud taget få frågan. Jag har jobbat mot styrelser i 15 år och att nu få kombinera den erfarenheten med mitt största intresse som ligger mig närmast om hjärtat – det skulle inte kunna bli bättre.

Varför passar du?

Jag är ekonom och har jobbat mot styrelser i många år, men har även arbetet en hel del med verksamhetsutveckling. Med dessa erfarenheter hoppas jag kunna bidra till att utveckla klubben ytterligare. Jag är väldigt engagerad, och jag känner och brinner för IFK Norrköping som supporter.

 

Glöm inte att säkra ditt medlemskap – gör det här!

Annonser