IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 mars, 2023

Presentation av Magnus Sjöcrona

Den trogne supportern Magnus Sjöcrona är föreslagen som suppleant i IFK Norrköpings styrelse. “När jag fick frågan beskrev jag det som den största äran i mitt liv”, säger Magnus.

I dagarna presenterades valberedningens förslag till styrelse, och som suppleant för 1 år var det ett nytt namn som föreslogs: Magnus Sjöcrona.

Vem är det?

  • Jag bor i Saltsjö-Boo i Stockholm med fru och två barn. Jag har bott i Stockholm i 15-20 år, och innan dess pluggade jag juridik i Uppsala. Jag kommer från Norrköping och är uppväxt i Jursla, säger 42-åringen som har titeln “Head of risk, regulatory and compliance” på det globala riskkapitalbolaget EQT.

Magnus har gått på “Parken” så länge han kan minnas, och supporterskapet som gått i generationer “ligger i hela släktens blod”.

  • Jag åker så mycket som möjligt, både hemma och borta, och hela familjen har årskort. Vi har anpassat våra sommarsemestrar efter spelschemat – har det till exempel varit en sommarmatch i Göteborg har vi sett till att semestra där.

Trots att han levt halva sitt liv utanför Norrköping har kärleken till förening inte svalnat – snarare tvärtom.

  • Jag har hållit stenhårt på IFK i alla år, men sedan jag flyttade hemifrån har jag nästan blivit ännu mer engagerad. Jag har pratat med flera som upplever samma sak – och det är många som håller på Peking här uppe – att kärleken blir starkare. IFK är ju kopplingen till min stad.

Hur ser du på det här uppdraget? 

  • När det gäller själva uppdraget tror jag att jag har mycket att bidra med, jag har jobbat länge i olika stora komplexa organisationer med bl.a. frågor som ledarskap, förändring och skapa högpresterande kultur. Jag har varit yrkesverksam som jurist i 18 år och har en gedigen bakgrund, och jag tror att jag kan hjälpa föreningen. Jag vill också säga att jag bidrar där jag behövs. En av mina styrkor är att jag gillar att hugga i. Ingen uppgift är för stor eller för liten, jag finner glädje i både det stora och lilla.

Magnus trycker på att det är av stor vikt att hela föreningen håller ihop.

  • Från våra representationslag till minsta junior, supportrar, ledning och verksamma inom IFK. Det finns en del möjligheter till utmaningar som ligger framför oss och då behöver vi jobba tillsammans. Jag tror också att det är viktigt att IFK är öppna, raka och tydliga i kommunikationen.

Har du något att tillägga? 

  • När jag fick frågan beskrev jag det som den största äran i mitt liv. Min familj och IFK är mina stora kärlekar i livet.

 

IFK Norrköpings årsmöte hålls onsdagen den 15 mars klockan 18.00. Bli medlem här! 

 

 

Annonser