15 april, 2024

Positiv comeback av Ceesay: “Han såg spelsugen ut”

Fortsatt obesegrade och ett piggt inhopp av Jesper Ceesay. “Han fick ett bra flow i sitt spel och såg spelsugen ut”, säger Fredrik Landén efter bortamatchen mot Djurgården.

Matchen på Kaknäs slutade oavgjort, 1-1, efter att Musa Quarbanli kvitterade Carl Björks ledningsmål i den första halvleken. Fredrik Landén vet därmed inte hur det känns att förlora i ligacupen och fick på nytt en matchbild som han önskade. Det saknades sannerligen inte allsvensk erfarenhet i något av lagen och IFK stod upp bra mot ett starkt hemmalag på Kaknäs.

• Det var en bra första halvlek av oss. Väldigt bra till och med. I andra växlade Djurgården upp och gjorde 1-1. Många spelare visade framfötterna. Ture Sandberg, Dino Salihovic, Ìsak Andri Sigurgeirsson och Moutaz Neffati tar steg hela tiden. Bra att vissa får jobba igenom 90 minuterna i de här matcherna. I första är vi bättre, sen är Djurgården bättre än oss 20-25 minuter i andra, summerar Fredrik Landén.

Carl Björks aggressiva press betalade sig när han gav IFK ledningen. Musa Quarbanli kvitterade bakom David Andersson. Vid sidan av en nyttig genomkörare så var det positivt att såväl Jesper Ceesay och Isak Ssewankambo såg bra ut efter en skadeperiod.

• Isak spelade en halvlek och Ceesay kom in med 25 minuter kvar av matchen. Han fick ett bra flow i sitt spel och såg spelsugen ut. Glädjande. Skönt att det inte blev något bakslag. Nu har han tränat i nästan två veckor och så spel på det. Det är en start så han snart ska vara redo för allsvenskan, säger Landén.

Och avslutar:

• Det var mycket målchanser i första. Vi kunde gjort ett eller två mål till, men de hade också lägen. Det blir bra matcher. De kom med Radetinac (Haris), Magnus Eriksson. Gustav Wikheim, Peter Therkildsen och Jacob Une Larsson bland annat. Det blir bra matcher när båda lagen matchar upp med bra lag.