IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 oktober, 2020

Pontus Almqvist lämnar IFK Norrköping

IFK Norrköping säljer Pontus Almqvist till den ryska klubben FC Rostov. ”Jag är otroligt tacksam för mina fem år i IFK Norrköping”, säger Almqvist.
  • Pontus kom till IFK Norrköpings akademi 2015 och hade sedan en annorlunda sväng till England och Nike Academy under ett år. Han kom tillbaka 2016, och sedan dess har det varit en resa där han i perioder varit i andra klubbar, bland annat i vår samarbetsklubb Sylvia, för att skaffa sig erfarenhet, säger manager Jens Gustafsson.

2017 gjorde Pontus Almqvist debut i Allsvenskan, och i somras gjorde han sitt första av fem allsvenska mål. Nu lämnar Almqvist IFK Norrköping för Rostov i den ryska högstaligan.

  • Pontus har haft en fantastisk resa hos oss. Han har jobbat väldigt hårt och under vägen lärt sig att hantera både sitt sätt att leva som elitfotbollsspelare och sina fysiska förutsättningar. Att kunna vägleda, hjälpa honom och följa den utveckling han haft har varit ett privilegium för oss alla. Vi är oerhört stolta över Pontus och den utveckling han har haft hos oss, och vi är glada över att återigen kunna stoltsera med att ännu en spelare från IFK Norrköping får möjligheten att nå sina drömmar, säger Jens Gustafsson.
  • Jag vill tacka alla fantastiska supportrar, grabbarna i laget och ledarstaben. Utan er hade jag aldrig fått den här chansen och jag är otroligt tacksam för mina fem år i IFK Norrköping. Jag vill rikta ett extra stort tack till Jens Gustafsson och Marcus Falk Olander, utan dem hade jag inte tagit mig hit. IFK Norrköping är Sveriges bästa klubb för unga spelare som vill ta steget vidare. Jag önskar klubben lycka till, och vi kanske ses i framtiden, säger Pontus Almqvist.

Tack för din tid i IFK Norrköping Pontus, och lycka till i framtiden!

Annonser