18 juni, 2022

Poängräddare Cato efter 1-1 mot Jitex: “Viktigt att vi tog en poäng och håller dem bakom oss”

En tuff match på förhand sades det, en tuff match blev det när Jitex BK och IFK Norrköping tog en poäng vardera efter 1-1. Inhopparen My Cato räddade poängen på frispark efter en minst sagt märklig situation.

Ebba Handfast sa tidigare i veckan att matcherna mot Jitex alltid är tuffa, vänsterbacken fick rätt. Jitex chockade IFK redan i andra matchminuten när de får in ett inlägg som avslutas innanför första stolpen. IFK växer in i matchen och har mer och bättre spel i början av första halvlek. Hemmalaget är knappast ofarliga och får nästan in 2-0, men Selma Cajlakovic hinner rensa bollen på mållinjen. Den riktigt självklara målchansen får inte IFK utan domaren blåser av första halvlek med 1-0 till Jitex. En tuff uppgift väntade damerna som inte vill tappa mark i toppstriden av Elitettan.

Starten av andra halvlek är bättre för IFK Norrköping. Burvall gör nästan kvitteringen när bollen letar sig fram till henne men avslutet går utanför stolpen. My Cato som varit krasslig i veckan hoppar in i 55:e minuten och får genast saker att hända.

• Jag hade ont i huvudet och halsen när jag vakna i Umeå och spelade inte den matchen, sen har det utvecklats under hela veckan med hosta och feber. Tränade igår och det kändes bra vilket gav mig inhoppet idag.

Inhopparen blev poängräddare. I en hätsk situation när Mimmi Asperot fullföljer en duell så tappar Jitex målvakt fokus och går utanför straffområdet med bollen i händerna. Domaren dömer indirekt frispark och My Cato slår in den i högra hörnet efter att Clara Flenhagen petat den till henne.

• Jag, Clara och Lovisa stod där och pratade om hur vi skulle göra och kom fram till att Clara ska peta den till mig så att jag kan avsluta med höger, eftersom det är indirekt frispark får inte bollen gå direkt i mål så jag visste att jag behövde hålla ner bollen och hoppas att den inte tar på en framrusande spelare. Vilket den inte gjorde!

Kändes det lite som plåster på såren efter din resa till Umeå?

• Ja det tycker jag, det var en tuff match. De är skickliga och hade många farliga lägen, viktigt att vi tog en poäng och håller dem bakom oss i tabellen.

Men Jitex var nära att återta ledningen, Hjerns högra stolpe var huvudperson i matchens sista minuter och får bollkontakt två gånger. Först vid ett friläge och sedan vid en frispark som går hela vägen utan att någon avslutar, vilket ställer målvakt Hjern. Domaren blåser sedan av matchen. Framåt väntar en hemmamatch mot IK Uppsala innan damlaget får ta ledigt.

• Mitt inhopp kändes bra och jag känner mig pigg nu efteråt så planen är att vara med full fart nästa träningsvecka.

Jitex BK – IFK Norrköping 1-1

Målen: 2′ Hellekant, 74′ Cato

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic(81′), Flenhagen, Handfast –Wiklander (55′) Bugre(81′), Burvall, Ravnell (65′) – Gustafsson, Asperot

Avbytare: Berggården, Jeppson, Nyström,  Berggren(65′), Cato(55′), Egeriis(81′),  Johansson (81′)