IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 november, 2023

Pekkala inför Hammarby: “Vi vill föra matchen precis som vi gjorde senast”

Efter 1-1 lika mot Silkeborg i den första omgången av de Skandinaviska mästerskapen laddar nu IFK Norrköpings P19-lag om för att möta bekant motstånd i Hammarby IF.

IFK Norrköping hämtade upp 1-0 underläge till 1-1 mot Silkeborg IF efter en stark avslutning på andra halvlek. Du kan se reprisen av matchen på Fotboll Play. Nu väntar Hammarby IF som nästa motståndare. Senast lagen mötte varandra var i P19 Allsvenskan där IFK Norrköping vann med 1-0 genom Albin Tengbrandt på Platinumcars Arena. Hammarby avslutade serien på tredjeplats, 10 poäng bakom IFK.

Huvudtränare Henric Pekkala inför matchen

  • Matchen mot Silkeborg började jämnt i första halvlek, vi turades om att föra matchen spelmässigt och sett till chanser jämt. De gör ett tidigt mål i andra men sen efter det målet får vi ett bra grepp om matchen och är spelförande resterande del. Hyfsat jämnt men om det var något lag som förtjänade tre poäng så tycker jag att det är vi men vi är nöjda med helheten. Lite synd att vinst uteblir.

Inför matchen mot Silkeborg så förväntade du dig en högre intensitet, var så fallet och hur hanterade ni det?

  • Det var likt en väldigt bra match i P19-Allsvenskan. De pressade med lite högre intensitet än majoriteten av lagen i vår serie där hemma men vi löser det på ett bra sätt. Vi löser många situationer när de kliver upp och då hittar vi ytan bakom, men vi borde ha fått ut mer med tanke på att vi lyckas med just det.

Nu väntar bekant motstånd, hur skulle du beskriva Hammarby för de som inte sett dem spela?

  • Det är ett väldigt fysiskt lag. De spelar lite mer rakare i sitt anfallsspel jämfört med oss, de har många skickliga spelare och de tre senaste åren så har de varit Sveriges bästa P19-lag, de spela SM-Final, vann sen guld i överlägsen stil och nu är de med i toppen igen.

Vad behöver vi göra för att vinna?

  • Vi vill föra matchen precis som vi gjorde senast vi mötte dem. Då behöver vi göra bra saker i vårat anfallsspel och i det kontrollera omställningarna som kommer med att man för matcher. Vi behöver återigen vara bra på att flytta boll, snabbt justera våra positioner och ta snabba beslut.

Grupp A

Det blev målkalas i den andra gruppen. IFK Göteborg vann mot Rosenborg BK med 6-2 och Lyngby BK vann mot Odd BK med 6-1.

Grupp B

Hammarby leder gruppen efter sin 1-0 seger mot Strømsgodset TF. IFK Norrköping och Silkeborg delade på poängen men en straffsparksläggning som vanns av danskarna ger dem fördel i placering ifall bägge lag hamnar på samma poäng och målskillnad efter tredje omgången.

IFK Norrköping – Hammarby IF: Skandinaviska mästerskapen Grupp B omgång 2, onsdag 29/11 klockan 14.00, Banús Football Center

Annonser