IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 mars, 2023

Peking på Cypern: My Cato, ny lagkapten för damlaget

Igår kväll blev det officiellt att IFK Norrköpings nya lagkapten heter My Cato. Norrköpingstjejen som nyligen skrev på en förlängning av sitt kontrakt är stolt över att ha blivit utsedd till lagkapten och ger sina tankar på lägret och vad erfarenheterna från träningsmatcherna säger om det egna spelet.

Peking har nu spenderat tre dagar på Cypern för lagets träningsläger inför Damallsvenskan. På lägret så blev det officiellt att My Cato kommer vara lagets nya lagkapten och det är en stolt mittfältare som tilldelats detta “ärofyllda” uppdrag.

Tor-Arne Fredheim motiverar valet av My som lagkapten.

  • Det är många delar som talar för My som lagkapten. Hon är en tjej från stan med ett långt kontrakt, har alltid en bra attityd, input i hur vi spelar, de andra spelarna lyssnar på henne och ser upp till henne. Hon är ju något av en IFK-produkt även om hon först var i Eneby, hennes hjärta bankar verkligen för IFK och det märks. Det är också bra sett från hennes position då hon är centralt i plan och kan kommunicera med alla lagdelar. Att hon är kommunikativ och intresserad av att ta snacket med domaren är också väldigt bra.

I denna videointervju berättar My om lägret, känslorna att få vara lagkapten för IFK Norrköping, hur det har varit att möta försvarsspel från Damallsvenskan och vad hon känner inför den stundande och historiska premiären.

  • Damlagets träningsläger presenteras i samarbete med Åby Isoleringar.

Annonser