IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 juli, 2020

P16 till final i cupen

IFK Norrköpings P16 har nått final i Ligacupen efter att ha slagit AIK i semifinalen med 3-2. “Det är en otroligt bra laginsats med många bra prestationer”, säger Robert Hagert, huvudansvarig.

IFK Norrköpings P16-lag vann gruppspelet av Ligacupen i slutet av 2019 och tog sig därför till A-slutspelet. Även det gruppspelet vann laget på 13 poäng efter fyra segrar och en oavgjord match i gruppen med fem lag. Den sista matchen, mot andraplacerade Värmdö i början av mars, blev direkt avgörande där IFK behövde minst en poäng för att hålla Värmdö bakom sig – det blev seger med 2-1.

  • Sedan har vi väntat länge på att få spela semifinalen mot AIK. Den har blivit flyttat några gånger, säger Robert Hagert.

Igår var det äntligen dags för IFK att få spela semifinalen på bortaplan mot AIK.

  • Det var en jämn match med mycket kamp, jag tycker att vi har varsin halvlek. AIK är bättre än oss i första men vi är effektiva och tar vara på våra chanser.

Insatsen i första gav 2-2 i halvtid.

  • I andra så kontrollerar vi spelet mer och har ett bättre presspel. Vi gör 3-2 och har även bud på 4-2 ett flertal gånger. Sista 10 får AIK lite tryck när vi faller hem och de skapar lite hörnor, men inte mycket mer, säger Robert Hagert.

IFK höll ut och vann matchen med 3-2 och är klara för final den 17 augusti mot BK Häcken på Östgötaporten.

  • Det är en otroligt bra laginsats med många bra prestationer. Det är inte bara den här matchen som bevisar det – hela resan i gruppspelen visar vilken trupp med spelare vi har som alltid hjälper varandra, har en bra kamratanda och utvecklas tillsammans. En stor eloge till hela truppen, säger Robert Hagert.

Annonser