18 mars, 2022

Otto Lindell höll nollan mot AIK: “Är i en bra miljö just nu”

Det var en blandning av erfarna spelare som exempelvis Maic Sema och Christopher Telo ihop med yngre förmågor som Edvin Tellgren och Fritiof Hellichius som startade mot AIK på Platinumcars Arena på fredagen. I målet stod Otto Lindell som höll nollan. “Det är den första matchen där jag fått göra några bra räddningar”, säger han efter 1-0-segern.

Från start tog IFK Norrköping tag i taktpinnen i den första halvleken och förde spelet. Ju längre halvleken gick desto mer tog dock AIK över spelet. I halvtid stod det därmed ganska rättvist 0-0. I andra halvlek fortsätta den jämna kampen på planen samtidigt som det blev lite orytm i matchen när båda lagen gjorde flera byten. Det dröjde först till den 93:e minuten innan avgörandet skulle komma. IFK:s Darrell Kamdem Tibell blev fälld i straffområdet och Maic Sema gick fram och satte straffen. I mål stod Otto Lindell som fick visa upp ett par fina aktioner och såg till att laget höll nollan.

• Det känns bra. Det är den tredje nollan nu men det är den första matchen där jag fått göra några bra räddningar, säger Otto Lindell med ett leende och fortsätter:
  • Det är bara kul att få en sådan riktig genomkörare. Det kändes bra att få en bra match mot ett bra motstånd.

20-åringen har syns till mer och mer kring A-laget och visat framfötterna på träningarna med sina fina fötter och snabba reflexer.

• Jag har fått till mig nu att jag ska köra fullt med A-laget under försäsongen så utvärderar vi hur det sett ut efter, säger Lindell.