3 maj, 2021

ÖSK-IFK: Andra raka segern

IFK Norrköpings herrar vände hem med tre poäng från Örebro efter mål av Samuel Adegbenro x2 och Carl Björk.

IFK Norrköping ställde upp med Oscar Jansson i mål. Linus Wahlqvist, som missade förra matchen, var tillbaka och bildade trebackslinje med Marco Lund och Viktor Agardius. Alexander Fransson och Ísak Bergmann Jóhannesson startade i mitten med Abdulrazak Ishag och Jonathan Levi utanför sig. Fronttrion bestod av Samuel Adegbenro, Carl Björk och Sead Haksabanovic.

IFK Norrköping rivstartade matchen och var nära ledning redan efter tre minuter. Ísak Bergmann Jóhannesson uppfattade snabbt att Carl Björk fanns beredd att löpa i djupet och satte en fin boll till honom. Björk löpte ifrån backlinjen och hamnade fri med målvakten Bobby Allain till höger i straffområdet. Björk skickade iväg ett avslut som inte var tillräckligt välplacerat eller fartfyllt för att bollen skulle hamna i mål.

IFK trummade på, tryckte ned ÖSK och vad nära att ta ledningen flera gånger under den första halvleken. Haksabanovic, Levi och Fransson testade från distans, hörnor lyftes in från både höger och vänster, Samuel Adegbenro skapade oreda med sin teknik och Carl Björk hotade ständigt i djupled.

När ledningsmålet till slut kom var det alltså ett logiskt sådant. Med första halvlekens sista spark lyfte Haksabanovic en frispark mot Ishaq på bortre stolpen. Han nådde högst och nickade bollen tillbaka mot mål där Adegbenro dök upp och pannade bollen i mål.

En fin halvlek av IFK Norrköping som styrde det mesta av spelet och kanske borde fått in något mer mål innan pausen.

Precis som i första halvlek var Carl Björk mycket nära att göra mål direkt när domaren blåst igång den andra. Ishaq fick bollen vid eget straffområde och släppte den inte förrän han nått nästa. Då petade han ut bollen till Haksabanovic, som lyfte in ett inlägg. Björk nådde högst men lyckades inte placera nicken tillräckligt väl för att den skulle gå förbi Allain i mål.

Carl Björk fick revansch en kvart senare. Ísak Bergmann Jóhannesson fick bollen ute på vänsterkanten och sköt in ett stenhårt och perfekt inlägg mot mål. Björk hann först med foten och gjorde därmed sitt första mål i Allsvenskan.

Två minuter senare var det dags för Adegbenro att göra sitt andra mål för dagen. Haksabanovic drev mot straffområdet och släppte till Adegbenro till vänster om sig. Från snäv vinkel sköt anfallaren in 0-3 vid första stolpen.

Efter de två snabba målen gick luften ur hemmalaget och det blev en ganska bekväm avslutning för IFK mot tre poäng.

Andra raka segern, säsongens första nolla, tre mål framåt och tre poäng hem till Norrköping.

Örebro SK – IFK Norrköping 0-3 (0-1)

Målen: 0-1 Samuel Adegbenro (Abdulrazaq Ishaq) 45´, 0-2 Carl Björk (Ísak Bergmann Jóhannesson) 63′, 0-3 Samuel Adegbenro (Sead Haksabanovic) 65′.

IFK Norrköpings startelva: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist (80′), Marco Lund, Viktor Agardius – Abdulrazaq Ishaq, Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson, Jonathan Levi (80′) – Samuel Adegbenro (75′), Carl Björk (84′), Sead Haksabanovic.

Avbytare: Julius Lindgren, Theo Rask, Henrik Castegren (75′), Manasse Kusu (80′), Christopher Telo (80′), Kevin Álvarez, Maic Sema (84′).