IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 juli, 2022

Oscar Jansson: “Måste vara villiga att lägga ner kropp och själ”

Inför matchen mot IFK Göteborg har vi en pratstund med Oscar Jansson. Oscar berättar om känslan i truppen, arbetet med det nya spelsättet, och varför det inte är något särskilt att möta Göteborg två gånger i rad. “Jag är säker på att vi kan göra en bra prestation på måndag”, säger målvakten.

Inför matchen mot IFK Göteborg är det en fokuserad Oscar Jansson vi möter – den besvikelse som följde söndagens match är uppenbart förbytt mot ett fokus inför måndagen.

  • Det är gött med match igen. Vi är alla jättesugna på att ta en trea, särskilt eftersom vi haft en tuff period bakåt sett. Vi jobbar på hårt här i veckan och ser till att få alla detaljer på plats, inleder Jansson om känslorna och fortsätter:
  • Det är en harmoni i truppen, vi har bra tryck i träningarna och är en stark grupp här tillsammans. Jag är säker på att vi kan göra en bra prestation på måndag. 

Veckan som gått blev den andra träningsveckan där laget kunnat fokusera på ett nytt spelsätt. Det har förstås satt prägel på hur laget jobbar, och hur träningarna ser ut. 

  • Det handlar främst om att optimera spelsättet så mycket vi kan. Hitta en bra defensiv struktur, och spela så fin och snabb fotboll framåt som möjligt. Vi jobbar mycket med att skapa fart i spelet. 

På måndag är det alltså dags för kamratmöte på Platinumcars Arena, matchen blir den första av två möten på rad lagen sinsemellan. Oscar ger oss sina tankar om såväl spelschemat som motståndet. 

  • En match i taget är alltid det bästa. Speciellt där vi nu befinner oss med en period bakåt som varit omtumlande för många av oss i omklädningsrummet, så för oss handlar det bara om att få ner fokuset till vad man ska göra varje dag. Det påverkar oss inte särskilt att det blir ett dubbelmöte, säger Oscar och fortsätter:
  • Nu vet vi ju vad dem står för med Stahre som tränare, det kommer vara ett direkt och kompakt lag. Blåvitt är alltid Blåvitt på något sätt, det spelar ingen roll vilka spelare som finns i laget just nu, det är samma stämpel på dem. Jag tror det är ett motstånd som kommer passa oss bra nu på måndag, vi kommer försöka ge Curvan och alla andra som kommer hit tre poäng. 

Avslutningsvis vill Oscar Jansson vara tydlig med att det inte kommer att vara en lätt utmaning. Det kommer, enligt honom, att kräva mycket av laget. 

  • Alla här måste vara villiga att lägga ner kropp och själ för att vi ska vända det här, det blir det viktigaste, att ge allt, avslutar han. 

 

Foto: Bildbyrån

 

Annonser