IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 januari, 2021

Oscar Jansson klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping är mycket glada över att kunna välkomna målvakten Oscar Jansson till klubben. ”Jag kommer till en otroligt motiverande och inspirerande miljö”, säger Oscar Jansson.

Oscar Jansson är ett välkänt namn inom svensk fotboll. 2013 flyttade han hem till Sverige och Örebro SK efter några år i flera engelska klubbar. Efter säsongen som gått, där Oscar Jansson fick utmärkelsen Allsvenskans bästa målvakt, gick kontraktet ut och nu är han klar för IFK Norrköping.

  • Jag kommer till en otroligt inspirerande och motiverande miljö. Jag känner att jag kan utvecklas och ta nästa steg och jag vill verkligen vinna, säger Oscar Jansson.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling säger så här om nyförvärvet:

  • Vi har fått in en riktigt bra målvakt som förra säsongen blev utsedd till den bästa målvakten i Allsvenskan. Med Maths hjälp tror vi att han kan ta ytterligare steg och det ligger också i linje med vår ambition att försöka vinna ett mästerskap. Det är en härlig och speciell dag för mig som har genomfört den första transfern i min nya roll.

Maths Elfvendal, assisterande och målvaktstränare, ser fram emot att jobba med Oscar Jansson.

  • Jag är såklart väldigt glad över att Oscar valt att komma hit och han passar perfekt hos oss. Oscar kommer in med lite mer erfarenhet, men också med en utvecklingskurva som pekat uppåt. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Oscar och jag vet att jag kommer bli en ännu bättre målvaktstränare med hjälp av hans erfarenhet och den person som han är. Jag är väldigt glad idag och imorgon ska jag fortsätta jobba riktigt hårt för framtiden, säger Maths Elfvendal.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Oscar!

Kontakta pressansvarig Erik Johansson, 0738 04 16 99, för intervju med Oscar.

Annonser