IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 oktober, 2022

Oscar Jansson inför matchen: “Då är vi svårstoppade”

När Allsvenskan drar igång igen efter landslagsuppehållet är Sundsvall destinationen som gäller för laget. Oscar Jansson berättar för oss om hur han ser på den kommande matchen i synnerhet, men också säsongsavslutningen i allmänhet. “När vi kan gå ut och gå fullt på alla cylindrar, då är vi svårstoppade”, säger målvakten.

Äntligen är det dags för Allsvenskan att återstarta efter ett landslagsuppehåll som känts evighetslångt. IFK Norrköpings trupp har hunnit med en kortare ledighet och en hel del träning sen senast, och Oscar Jansson är vid gott mod när han från sidlinjen ser sina målvaktskollegor testas av anfallarna efter att fredagens träning lagts till handlingarna. 

  • Jag tycker att jag har hittat en bra form senaste månaden, jag har en bra känsla inför söndag. Det tror jag dessutom att hela gruppen har, jag tycker det syns på träningarna att vi alla är sugna på att det ska bli match igen – kolla bara på dem, säger Oscar och syftar på dem spelare som stod kvar och övade avslut efter träningen. 

Först ut efter uppehållet är GIF Sundsvall, en match och utmaning Oscar vill understryka att man inte tar lätt på. 

  • Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan, vi vet att vi inte kan åka upp till Sundsvall och räkna med någonting. Men vi vet också att när vi kan gå ut och gå fullt på alla cylindrar, då är vi svårstoppade. Problemet under året har varit att vi alltför sällan lyckas hamna där, inte minst under längre perioder, så det fokuserar vi på att sätta och vi börjar nu i helgen. 

Ser man istället till säsongsavslutningen som helhet rör det sig om sju kvarvarande matcher. Bland annat är det matcher mot både BK Häcken och Djurgårdens IF som väntar. 

  • Vi är noga med att ta en match i taget nu, det säger man ju alltid visserligen, men i det läget vi är i nu blir det extra viktigt. Så fokuset måste hela säsongsavslutningen bli att se till det är högsta kvalitet på varje träning, och högsta kvalitet i alla matcher, säger han om säsongsavslutningen. 

Vad är det för läge som du syftar på? 

  • Det är ett läge där vi måste vinna matcher, avslutar Oscar. 

GIF Sundsvall – IFK Norrköping; 2/10 klockan 15.00, Allsvenskan, MP3 Arena, Discovery+.

  • Biljetter till matchen hittar du här. 
  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • Ladda ned appen IFK Norrköping Live! Där finns nyheter, tabellen, höjdpunkter från matcher, dina biljetter, Allsvenskan Fantasy och mer. Appen hittar du i Appstore eller Google Play.
  • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping. 
  • Är du inte på plats kan du se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping. Ring 011-105107 för bordsbokning.

Annonser